Aad de Mos

Voormalig trainer en analist

Aad de Mos behaalde vele successen als voetbalcoach. De in Den Haag geboren Aad was trainer van onder andere Ajax, PSV, Anderlecht en KV Mechelen. Met deze ploegen won hij in de jaren ’80 meerdere prijzen. Zo werd hij drie keer kampioen van Nederland, twee keer van België en won hij de Europa cup II. Door de vele prijzen werd hij gekscherend ‘Aad Resultaat’ genoemd. De Mos heeft samengewerkt met grote namen als: Cruijff, Rijkaard, Nilis, Ronaldo, Van Basten en Koeman.

"Coaches worden geboren, trainers worden gemaakt"

Als actieve voetballer startte Aad de Most met profvoetbal bij toen nog FC Den Haag. Hier speelde hij niet al te lang om daarna amateurspeler geworden. Zijn carrière heeft hij echter wel afgesloten bij een profclub, namelijk Excelsior.

De grootste successen behaalde tijdens zijn tijd als coach. Hij is begonnen als trainer van amateurclub RVC, maar toen hij de kans kreeg om jeugdtrainer van Ajax te worden twijfelde hij geen moment en maakte deze stap. Een jaar later, toen Leo Beenakker vertrok bij de Amsterdamse club was het aan de Mos de taak om als interim-coach te fungeren. Deze taak volbracht hij naar tevredenheid van het bestuur, waardoor hij na een jaar als assistent werd aangesteld als vaste hoofdcoach. De succescoach sleepte in zijn eerste twee jaar tweemaal de beker en eveneens twee keer het kampioenschap binnen.

Nadat hij in 1985 ontslagen werd doordat er geen klik was met de spelersgroep, ging hij zijn heil zoeken in België bij KV Mechelen. Met de roodgele formatie haalt hij ook in België de beker en het kampioenschap binnen. De Mos presteerde het hier zelfs om de Europa cup II en de supercup te winnen. Zijn goede prestaties zet hij voort bij Anderlecht, hier komt hij in de finale van de Europa cup II en word hij opnieuw kampioen van België. De Mos staat er in deze jaren vooral om bekend dat hij risico’s durft te nemen door bijvoorbeeld vroeg te wisselen. Zo werden spelers vaak in de eerste helft al van het veld gehaald door slechte prestaties of tactische wijzigingen.

Na zijn tijd als trainer is Aad de Mos nog vaak te bewonderen als voetbalanalist bij verschillende programma’s. Hierin heeft hij een duidelijke mening over het voetbal van nu. Hij geeft in deze programma’s met anekdotes het verschil tussen het voetbal vroeger en het hedendaagse voetbal.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Aad de Mos inhuren als spreker?

Als voormalig voetbalcoach spreekt Aad de Mos graag over de manier waarop je doelen kunt bereiken en hoe je jezelf moet blijven inzetten om deze doelen te behalen. De Hagenaar weet tijdens zijn presentaties goede anekdotes te geven van zijn tijd als trainer. Verder vindt hij het belangrijk dat je vitaal bent, daarom is hij naast zijn werk als voetbalanalist actief met sport bezig en spreekt hij hier graag over.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Aad de Mos

Wat klanten zeggen over
Aad de Mos

Sprekers zoals Aad de Mos

Aad de Mos boeken?