Akwasi Frimpong

Olympiër, ondernemer en spreker

Akwasi Frimpong is een Nederlands-Ghanese sprinter, bobsleeër en skeleton atleet. Vastbesloten de top te halen en als eerste Ghanees goud te winnen op de Olympische Winterspelen. Zijn jeugd heeft hem gevormd tot de man die hij nu is, namelijk een zelfverzekerde topatleet.

"I battled for 13 years. Giving up was an option, but being patient and persistent were the chosen tools that nurtured the champion from within."

De in Ghana geboren Akwasi Frimpong, kwam op zijn achtste als immigrant naar Nederland. Nadat hij en zijn familie voor een periode voor dertien jaar lang geen verblijfsvergunning kregen, zat hij met het probleem dat hij niet naar school kon aangezien hij illegaal in Nederland was. Toen kwam de Johan Cruyff School die hem wel de kans gaf zich te ontwikkelen en te leren. In deze moeilijke tijd heeft Akwasi zich ontwikkeld tot een zelfverzekerde man die ook nog eens goed kon sporten. Hij was vijftien jaar oud toen hij begon met atletiek en sindsdien is hij nooit meer gestopt, op zijn zeventiende werd hij Nederlands kampioen sprint. Na een succesvolle periode in Utah, keerde hij terug naar Nederland met als doel de Olympische spelen. Hij wist zich helaas niet te plaatsen voor Londen. Hij werd hierna gevraagd om te komen bobsleeën, maar wist zich helaas niet in het Olympisch team te sleeën. Hij besloot een Ghanese federatie voor Skeleton op te richten. Hij focust zich nu volledig op de Olympische spelen van 2022, met als absoluut doel een gouden plak. Akwasi Frimpong is een atleet, ondernemer en vader. Naast zijn ‘gouden droom’ wilt hij alle kinderen in Afrika inspireren om hun dromen te volgen, want volgens Akwasi is alles mogelijk, als je maar in jezelf gelooft.

Lees in deze blog meer over het verhaal van Akwasi.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Akwasi Frimpong inhuren als spreker?

Akwasi Frimpong is beschikbaar voor het geven van presentaties. De thema’s waarover hij spreekt zijn doorzetten, positiviteit, geloof in eigen kunnen en discipline. Verder is hij ook beschikbaar voor het geven van clinics. Hij kan je ook meenemen in zijn weg van immigrant tot topsporter, en hoe hij dit allemaal beleeft heeft.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Akwasi Frimpong

Wat klanten zeggen over
Akwasi Frimpong

Sprekers zoals Akwasi Frimpong

Akwasi Frimpong boeken?