Anky van Grunsven

Drievoudig Olympisch Kampioene dressuur

Anky van Grunsven heeft een unieke prestatie neergezet door op drie achtereenvolgende Olympische Spelen Goud te winnen. In totaal heeft ze aan zeven Olympisch Spelen deelgenomen. Een absoluut Nederlands record.

"Plezier en succes zijn dingen die je zelf creëert"

Anky van Grunsven is Nederlands meest succesvolle en bekendste dressuurrijdster aller tijden. Al vanaf begin jaren ’90 domineert zij in het nationale en internationale circuit. Zo werd zij in 1990 voor het eerst Nederlands Kampioene. Kort daarna pakte ze haar eerste wereldtitel. Vanaf begin jaren ’90 tot en met de Olympische Spelen in 2000 reed Anky van Grunsven met het paard Bonfire. Samen waren zij een hechte combinatie. Zo behaalden diverse Wereldtitels en een Olympisch gouden medaille in Sydney. Na het afscheid van Bonfire was Salinero zijn opvolger. Bij de dressuur is de band tussen het paard en zijn bereidster erg belangrijk. Normaal gesproken een proces dat enige tijd vergt. Anky van Grunsven was daarentegen al snel met Salinero succesvol. Na een gouden medaille tijdens de Spelen van 2000 met Bonfire wist Anky van Grunsven het onmogelijk geachte te presteren, prolongatie van de Olympische titel met een ander paard. Na de successen van Sydney en Athene laadde Anky zich nog één keer op. Met grote overmacht wist de Nederlandse Amazone haar derde gouden medaille te winnen. Wederom met het paard Salinero. Anky van Grunsven is in Nederland ongekend populair. De sympathieke Brabantse is voor velen een voorbeeld. Naast haar sportieve carrière blijkt Anky van Grunsven ook succes te hebben in het bedrijfsleven. Haar eigen kledinglijn is inmiddels in meer dan 20 landen te verkrijgen. Tegenwoordig traint ze regelmatig met paarden om ze klaar te stomen voor de voor de Grand Prix en geeft ze les aan haar leerlingen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Anky van Grunsven inhuren als spreker?

Anky van Grunsven kan goed onder woorden brengen waarom juist zij zo succesvol is. Passie, discipline, innovatie en talent zijn allemaal steekwoorden die ze hoog in het vaandel heeft staan. Daarnaast is Anky inzetbaar voor het geven van een paardrij-clinic waarbij ze de fijne kneepjes van het vak aanleert. Het is ook mogelijk om een presentatie of clinic op het Anky Education Center te laten plaatsvinden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Anky van Grunsven

Wat klanten zeggen over
Anky van Grunsven

Sprekers zoals Anky van Grunsven

Anky van Grunsven boeken?