Ard van Peppen

Voormalig profvoetballer en ultrarunner

Voormalig profvoetballer Ard van Peppen vertelt enthousiast over wat er voor nodig is om doelgericht het maximale te presteren. Als voetballer verloopt zijn carrière met pieken en dalen, waarbij omgaan met tegenslagen en het vieren van successen elkaar continu opvolgen. Hij leert van kritiek en zijn eigen plan te trekken door continu zijn ‘eyes on the ball’ te hebben. Weten waar je kracht ligt en wat je er voor kan doen om die kracht optimaal te benutten, doet Ard na zijn voetbalcarrière als ultrarunner. Met het volbrengen van 100 km-trailruns verlegt hij nu nog steeds zijn fysieke en mentale grenzen, waarbij doorzetten, weerbaarheid en vitaliteit belangrijke onderdelen zijn. Ard is nu als Vitaliteitsmanager van Roda JC verantwoordelijk voor het aanpakken van de maatschappelijke uitdadingen in de regio Parkstad. Daarnaast is hij eigenaar van Pepp Travel, waarmee hij sportieve reizen organiseert voor individuen, groepen en teams om hun mentale en fysieke grenzen te verleggen. Door zijn verleden als topsporter en zijn functies in het bedrijfsleven weet hij de juiste link te leggen tussen beide werelden.

"Je grens ligt (veel) verder dan je denkt"

Ard van Peppen maakt na een jeugdcarrière bij Feyenoord, Sparta en twee amateurverenigingen in 2005 zijn debuut als profvoetballer bij Excelsior Rotterdam. Twee jaar later en na twee kampioenschappen lacht de toekomst hem toe. Maar de openingswedstrijd van zijn club De Graafschap tegen Ajax loopt uit op een drama: 1-8.

Ard’s fouten kosten hem direct zijn basisplaats en leveren hem een permanente plek op de bank op. De les die hij leert: richt je op datgene waar je zelf volledige invloed op hebt. Door veel extra trainingsuren en discipline voor gezonde gewoontes lukt het Ard om een succesvolle carrière te hebben bij Excelsior Rotterdam, De Graafschap, RKC Waalwijk en Roda JC. Met drie kampioenschappen, twee keer winnaar van de play-offs om promotie/degradatie en het aanvoerderschap bij RKC Waalwijk en Roda JC was het nooit saai. Onverwacht wordt Ard zelfs een cultheld, niet in de laatste plaats door de kritiek bij het populairste praatprogramma van Nederland.

Tijdens zijn voetbalcarrière behaalt Ard zijn hbo-diploma Topsportmanagement en Ondernemerschap, volgt hij meerdere cursussen over psychologie, wat hem de functie van consultant oplevert bij het sportadviesbureau NMC Bright. Wanneer hij wordt gevraagd om de MVO-afdeling van Roda JC op te zetten en tot een succes te brengen, grijpt hij die kans. Terwijl hij jarenlang een gezonde levensstijl voor zichzelf handhaafde, biedt hij nu anderen zoveel mogelijk kansen om een gezonde levensstijl na te streven. Ondertussen heeft Ard zijn nieuwe passie, trailrunning, omgezet in een bedrijf. Met PEPP TRAVEL biedt hij reizen aan waarbij individuen en groepen het sportieve doel als richtpunt nemen om gezonder te leven en vervolgens beloond te worden met zorgeloze reizen in Europa.

Als trailrunner heeft hij ondertussen al drie keer met succes een race van meer dan 100 km volbracht in de Alpen. Dit deed hij zonder slaap, maar wel met uren van afzien, geluk, pijn, zelfmedelijden, doorzettingsvermogen, genieten, lachen en intense vermoeidheid. In races van meer dan 20 uur zijn dan ook veel wijze lessen over jezelf te vinden, over de grenzen die je voor jezelf stelt en die meestal (veel) verder liggen dan je denkt.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Ard van Peppen inhuren als spreker?

Ard van Peppen heeft een inspirerend verhaal over het stellen van doelen, het verleggen van je eigen grenzen en het omgaan met kritiek. Zijn voetbalcarrière kent elk jaar hoogte- en dieptepunten. De kritiek die hij openlijk ontvangt voor een groot publiek maakt indruk en transformeert hem tot een cultheld. Hij deelt inspirerende en onverwachte anekdotes uit zijn boeiende carrière, waarin hij eerder de underdog dan de topvoetballer was.

Als ultrarunner verlegt hij nu zijn grenzen en leert hij hoe persoonlijke gezondheid onder druk staat wanneer je zowel een baan als een gezin hebt. Met zijn achtergrond als topsporter en zijn ervaring in het bedrijfsleven weet hij de lessen uit de topsport te vertalen naar de zakelijke wereld. Of het nu gaat om sportieve, persoonlijke, of zakelijke doelen, hij begrijpt welke keuzes cruciaal zijn om je doelen te bereiken.

Tijdens zijn verhaal daagt Ard je op een interactieve manier uit om na te denken. Wat is jouw doel? Wat kun je doen om dat doel te bereiken? Waarom is dat doel belangrijk voor jou? Laat je inspireren door zijn bijzondere ervaringen, en je zult met passie en motivatie naar huis gaan.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Ard van Peppen

Wat klanten zeggen over
Ard van Peppen

Sprekers zoals Ard van Peppen

Ard van Peppen boeken?