Arnaud de Wilde

Avonturier, Business professional & Coach

Van nature is Arnaud een ondernemende en avontuurlijke professional. Zijn multimediapresentaties zijn voorzien van prachtige foto’s en filmfragmenten die hij met tomeloze energie, humor en de nodige zelfspot presenteert. Ze zijn inspirerend, maar ook confronterend. Arnaud combineert zijn ervaringen uit zijn zakenleven met die van zijn klimavonturen. De parallellen van een expeditie met bijvoorbeeld een zakelijk project of het runnen van een bedrijf worden duidelijk. Doel, strategie, team, materiaal, route, beslismomenten en ga zo maar door. Maar ook persoonlijke risico’s en impact gaat hij niet uit de weg. Het gaat steeds om voorbereiden, uitvoeren, beslissen en loslaten wat je niet kan beïnvloeden.

“Je kan als directeur, manager of expeditieleider van alles zijn, maar nooit besluiteloos.” Zijn presentaties gaan over risico management, strategie, teambuilding, doorzettingsvermogen en top prestaties, maar ook over dromen, durven en doen.

" Groeien doe je buiten je comfort zone"

Arnaud vertrok op jonge leeftijd met zijn rugzak naar Zweden, een voor hem onbekend land, met onbekende mensen, een avontuur met een onbekende uitkomst. Hij bleef er een half jaar en keerde terug om zijn militaire dienstplicht te vervullen. Die bracht hij door op een legerbasis in Duitsland omdat Nederland hem niet avontuurlijk genoeg leek. Daarna keerde hij terug naar Zweden, leerde het land en de mensen kennen, en bleef er twee jaar hangen.

Eenmaal terug werkte hij kort bij een automatiseringsbedrijf, maar vond al snel dat hij dat zelf ook wel kon en startte zijn eigen IT-bedrijf. Tien jaar later opende hij een vestiging in Amerika, genaamd GIAT – Give It A Try. Arnaud vertrok met zijn gezin naar Chicago om al snel te ontdekken dat het geen succes was en besloot het te liquideren. Terug in Nederland gaf hij nog vijftien jaar leiding aan zijn onderneming, die uitgroeide tot een volwaardige serviceprovider met klanten variërend van het MKB tot multinationals. Inmiddels kwam zijn ware passie bovendrijven, expeditieklimmen. Steeds vaker gaf hij de voorkeur aan avontuur. Hij leerde al snel dat niet alleen business een avontuur is, maar dat avontuur ook een business kan zijn.

Hij vertrouwde op zijn gevoel en intuïtie, waagde de sprong en verkocht zijn bedrijf. Dit leidde tot de oprichting van Kilimanjaro-Experience.eu en arnauddewilde.nl. Sindsdien heeft hij zijn leven ingericht volgens zijn eigen ABC – Adventure, Business & Coaching. Hij combineert zijn kennis en ervaring van Adventure met die van zijn Business en maakt dat input voor zijn Coaching en geweldige clinics en presentaties

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Arnaud de Wilde inhuren als spreker?

Van nature is Arnaud een ondernemende en avontuurlijke professional. Zijn multimediapresentaties zijn voorzien van prachtige foto’s en filmfragmenten, die hij met tomeloze energie, humor en de nodige zelfspot presenteert. Ze zijn inspirerend, maar ook confronterend. Arnaud combineert zijn ervaringen uit zijn zakelijke leven met die van zijn klimavonturen. De parallellen tussen een expeditie en bijvoorbeeld een zakelijk project of het runnen van een bedrijf worden duidelijk. Doelen, strategie, team, materiaal, route, beslismomenten en ga zo maar door komen aan bod. Maar ook persoonlijke risico’s en impact gaat hij niet uit de weg. Het draait steeds om voorbereiden, uitvoeren, beslissen en loslaten van zaken die je niet kunt beïnvloeden.

“Je kunt als directeur, manager of expeditieleider van alles zijn, maar nooit besluiteloos.” Zijn presentaties gaan over risicomanagement, strategie, teambuilding, doorzettingsvermogen en topprestaties, maar ook over dromen, durven en doen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Arnaud de Wilde

Wat klanten zeggen over
Arnaud de Wilde

Sprekers zoals Arnaud de Wilde

Arnaud de Wilde boeken?