Ashleigh Weerden

Profvoetbalster Ajax

Ashleigh Weerden is een echte linksbenige linksbuiten die heeft gespeeld voor de vrouwen van FC Twente, inmiddels speelt Ashleigh bij Ajax. Ashleigh heeft al twee keer op een Europees kampioenschap gespeeld met het Nederlands Elftal onder 19 en stond zij voor het eerst in de geschiedenis op het Wereld kampioenschap in Frankrijk met onder 20. De jonge Almeerder is klein van stuk maar een groot gevaar voor elke verdediger.

"Never give up"

Ashleigh is op zeven jarige leeftijd begonnen met voetballen bij SC Buitenboys in Almere. Hier speelde ze bij de meiden. Al snel bleek dat Ashleigh veel talent had en wilde meer uitdaging. Na veel moeite mocht Ashleigh eindelijk overstappen naar een jongensteam. Weliswaar geen selectieteam. Maar ook hier stak ze er met kop en schouders boven uit. Langzaam kwam ze steeds dichterbij een selectieteam. Dankzij haar doorzettingsvermogen en doelgerichtheid is het haar uiteindelijk gelukt. Ook kwam Ashleigh al uit voor de KNVB onder 11 jaar. Na ongeveer zessenhalve seizoenen in de jongens selectie, werd Ashleigh op vijftien jarige leeftijd gescout voor het CTO Amsterdam Talent Team. Tegelijkertijd kwam ze ook uit voor het Nederlands Elftal onder 16 en 17 en onder 19. Op zeventien jarige leeftijd speelde Ashleigh haar eerste Europees kampioenschap als linksback met onder 19. Na drie leerzame jaren bij het CTO Amsterdam, maakte ze de overstap naar FC Twente Vrouwen. Sinds het seizoen 2022/2023 speelt Ashleigh bij Ajax.

Foto: FC Twente Media

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Ashleigh Weerden inhuren als spreker?

Ashleigh is beschikbaar voor het geven van presentaties op basis van interviews, voor het geven van voetbalclinics en meet & greets.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Ashleigh Weerden

Wat klanten zeggen over
Ashleigh Weerden

Sprekers zoals Ashleigh Weerden

Ashleigh Weerden boeken?