Aylin Post

Specialist talentontwikkeling Nevobo

Aylin Post is specialist talentontwikkeling bij Nevobo. Als specialist gaat zij aan de slag met het creëren van een eerlijker en verantwoordelijker talentsysteem, waarbij de sporter het middelpunt is. Voorheen ondersteunde Aylin het Nederlands zwemteam en promoveerde zij bij het Centrum van Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen op het thema talentontwikkeling.  Haar doel? Het verbinden van topsport en wetenschap en daarmee zwemprestaties naar een hoger niveau tillen.

"Winners never quit, quitters never win"

Aylin Post groeide op in een fanatieke sportfamilie. De fascinatie voor optimaal presteren begon op jonge leeftijd en vertaalde zich door naar de Bachelor Bewegingswetenschappen en de Master Sport Sciences in Groningen. Direct na het afronden van haar masteronderzoek in Australië, kreeg zij de kans om ervaring op te doen bij het Sport Science team van Papendal, NOC*NSF. Niet veel later maakte ze de overstap naar InnoSportLab de Tongelreep in Eindhoven om zich in te zetten voor het zwemmen. Als embedded scientist staat Aylin met één been in de dagelijkse topsportpraktijk en ondersteunt ze de coaches van het Nederlands zwemteam bij het optimaliseren van het topsportprogramma. Tijdens Europese- en wereldkampioenschappen van junioren en senioren analyseert Aylin de zwemprestaties van het Nederlands zwemteam. Met behulp van metingen en analyses kijkt zij vanuit een wetenschappelijk en multidimensionaal perspectief naar de zwemprestaties. Dit combineert Aylin met een promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen naar talentontwikkeling in het zwemmen. Door haar ervaring in de dagelijkse topsportpraktijk sluiten de vragen en wensen van de coaches nauw aan op haar onderzoeksvragen. Samen dient dat één doel: het Nederlands zwemmen naar een hoger niveau brengen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Aylin Post inhuren als spreker?

Aylin Post is inzetbaar voor het geven van presentaties over talentontwikkeling en innovatie binnen de topsport. Wat is nou talent? Hoe herken en ontwikkel je het verder? Wat zijn valkuilen en waar zou je je aandacht op moeten richten? Aylin deelt haar ervaringen uit de dagelijkse topsportpraktijk én wetenschappelijk onderzoek.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Aylin Post

Wat klanten zeggen over
Aylin Post

Sprekers zoals Aylin Post

Aylin Post boeken?