Barry Schep

Voormalig korfbal International en bondscoach

Barry Schep is voormalig topkorfballer en -international. Hij speelde 51 Interlands en won alles wat hij maar kon winnen en werd drie maal korfballer van het jaar. Na zijn actieve carrière als speler is hij nu voor het vijfde jaar in successie hoofdcoach bij Korfballeague club AKC Blauw Wit te Amsterdam. Tot slot is hij Bondscoach van Oranje -17. In die vijf jaar dat hij nu coach is werd hij driemaal bekroond tot coach van het jaar.

"Teamsport is fantastisch, tegelijkertijd frusterend! Het is net een bedrijf"

Barry Schep koos op jonge leeftijd voor korfbal. Hij was in veel sporten goed maar in ’s-Gravenzande waar Schep is geboren was korfbal heel erg populair. Vanaf 18 jaar heeft hij alle Oranje teams doorlopen en uiteindelijk op 22-jarige leeftijd voor het “grote” oranje geselecteerd. In de periode van 2004 t/m 2013 veel prijzen mogen winnen. Wereldkampioen, twee keer Europees Kampioen en twee maal winnaar van de World Games. Altijd een echte publiekslieveling door zijn doorzettingsvermogen in combinatie met veel kwaliteit. Drie maal korfballer van het jaar. Na de fantastische World Games in Colombia heeft hij zijn schoenen aan de wilgen gehangen. De laatste jaren was Barry Schep aanvoerder bij zowel zijn club Fortuna te Delft als bij het Nationale team. Na zijn carrière als topsporters is hij nu voor het vijfde jaar Coach bij Blauw Wit Amsterdam waar hij al mooie resultaten behaalde: Veldkampioen in 2017, winnaar supercup in 2017 en in April 2017 werd de Finale in Ziggo Dome behaald. Deze werd helaas nipt verloren. Hij werd al drie maal Coach van jaar. Naast zijn functie als hoofdcoach van Blauw Wit is hij ook Bondscoach van Oranje -17 waar hij drie keer Wereldkampioen mee is geworden. Naast zijn werkzaamheden als coach is hij ook voor een aantal uren in dienst bij het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond. Hij heeft het huidige Beachkorfbal bedacht en voor deze zeer succesvolle tak is hij momenteel Productmanager en heeft hij diverse Nationale Kampioenschappen georganiseerd en afgelopen jaar was hij organisator van het eerste Europees Kampioenschap Beachkorfbal.

Barry Schep vertelt graag over zijn leven als topsporter en hoe hij het maximale uit zichzelf heeft gehaald en momenteel ook nog probeert te doen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Barry Schep inhuren als spreker?

Een zeer enthousiaste spreker die zijn enthousiasme goed kan overbrengen, iets wat hij als speler ook al had. Het werken naar het einddoel in teamverband waarin hij altijd de fanatiekste was en het moeilijk kon accepteren als teamgenoten de kantjes er vanaf liepen. Toch zorgde hij ervoor dat het hele team bij elkaar bleef. Leiderschap en teambuilding zijn thema’s die altijd zullen langskomen. Daarnaast is hij ijzersterk in het geven van clincs. Clinics voor spelers en/of talenten, voor coaches voor bedrijven en op scholen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Barry Schep

Wat klanten zeggen over
Barry Schep

Sprekers zoals Barry Schep

Barry Schep boeken?