Beau Snellink

Langebaanschaatser en medaillewinaar WK allround

Op 12-jarige leeftijd boekte Beau Snellink in zijn derde jeugdmarathon een eerste overwinning. Jaren later was hij in de C-categorie ook enorm succesvol. Met zijn succesvolle prestaties bij het marathon rijden werd hij ook beter in het langebaanschaatsen. Beau begon bij RTC midden en maakte twee jaar later een overstap naar team TalentNED. Onder leiding van Rutger Tijssen werd hij in november 2020 zesde op de Nederlandse kampioenschappen schaatsen allround. In 2021 maakte Snellink de overstap naar Team Jumbo-Visma. In datzelfde jaar won hij samen met Patrick Roest en Marcel Bosker de wereldtitel op de ploegenachtervolging bij de wereldkampioenschappen.

Beau Snellink brak in het seizoen 2020/2021 door bij het grote publiek. In dat seizoen wist hij samen met Patrick Roest en Marcel Bokser voor het eerst Wereldkampioen te worden op het onderdeel Team Pursuit. Snellink viel aan het begin van dat seizoen op met ruime verbeteringen van zijn persoonlijke records op het NK Allround. De keuze voor het schaatsen was voor Beau niet makkelijk vroeger. Na het lang combineren van voetbal, tennis en schaatsen koos Beau toch voor het ijs en werd hij via de selectie in Utrecht met een omweg geselecteerd door TalentNED. Met een vader als oud-marathonschaatser komt Snellink uit een echte schaatsfamilie. Beau is een harde werker en is toegewijd aan de schaatssport. Na een succesvol eerste seizoen bij de professionals maakte hij de overstap naar Team Jumbo-Visma.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Beau Snellink inhuren als spreker?

Door zijn ervaring in de internationale schaatswereld kan Beau duidelijk vertellen over omgaan met tegenslagen, het stellen van doelen en de druk die komt kijken bij schaatsen op het hoogste niveau. Beau is beschikbaar voor interviews clinics en trainingen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Beau Snellink

Wat klanten zeggen over
Beau Snellink

Sprekers zoals Beau Snellink

Beau Snellink boeken?