Beorn Nijenhuis

Nationaal recordhouder, Olympiër en neurowetenschapper

Voormalig schaatser en neurowetenschapper Beorn Nijenhuis stond bekend als een van de grootste talenten in zijn geboorteland Canada. Hij verhuisde naar Nederland en werd tijdens zijn schaatscarrière twee keer Nederlands kampioen, deed mee aan diverse Wereld kampioenschappen en maakte in 2006 zijn debuut op de Olympische Spelen in Turijn. Na zijn carrière als professioneel schaatser heeft Beorn de studie Neurowetenschap gevolgd.

Beorn Nijenhuis bracht zijn jeugd door in Canada waar hij kennismaakte met de schaatssport. Vanaf jongs af aan gold hij als een van de grootste talenten van Canada. Hij besloot om voor Nederland uit te komen en ging dan ook wonen in Nederland. Beorn specialiseerde zich in de korte- en middellange afstanden en werd daarmee behoorlijk succesvol. Hij werd tweevoudig Nederlands kampioen, was vier jaar lang nationaal recordhouder op de 1000 meter, schaatste vele grote toernooien en deed als toppunt mee aan de Olympische Spelen van 2006 in Turijn. Na zijn carrière als topsporter heeft Beorn zich toegelegd op de studie Neurowetenschap. Door zijn studie kreeg Beorn het idee dat er onder de deelnemers angst heerst bij de startprocedure van een schaatswedstrijd. Samen met twee neurowetenschappers deed hij onderzoek naar alle 500-meter-starts tijdens de Winterspelen van Vancouver in 2010 en concludeerde dat de start van een wedstrijd cruciaal is voor de resultaten van de wedstrijd. Zijn publicatie kwam onder de aandacht in zowel nationale als internationale media. Daarnaast schreef hij samen met Edward van der Vendel een kinderboek genaamd ‘De jongen die met dieren schaatste’. Momenteel doet Beorn onderzoek naar de performance van professionele muzikanten. Door middel van zijn eigen ervaringen vanuit de topsport en expertise op het gebied van Neurowetenschap kan hij hen helpen om te kunnen acteren als topsporters.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Beorn Nijenhuis inhuren als spreker?

Zijn sport- en wetenschapservaringen weet Beorn op een unieke manier samen te brengen. Beorn zijn interactieve presentaties bevatten een interessante combinatie van theorie en praktijk, toegankelijk voor een breed publiek. Met zijn enthousiasme en humor weet Beorn de aandacht van het publiek van het begin tot het eind vast te houden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Beorn Nijenhuis

Wat klanten zeggen over
Beorn Nijenhuis

Sprekers zoals Beorn Nijenhuis

Beorn Nijenhuis boeken?