Björn van der Doelen

Voormalig profvoetballer en singer-songwriter

Björn van der Doelen is voormalig profvoetballer en singer-songwriter. De in Eindhoven geboren Björn startte zijn voetbalcarrière logischerwijs bij PSV. Daarna speelde hij nog voor het Standard Luik (België), FC Twente en NEC. Nadat hij zijn profcarrière als topsporter vroegtijdig beëindigde, ging hij zich focussen op het maken van muziek.

"Het is moeilijk te beseffen dat je de leeftijd bereikt waarbij je meer verleden dan toekomst hebt, maar dat is de prijs die we betalen aan de tijd"

Björn van der Doelen is een voormalig profvoetballer van PSV, Standard Luik, FC Twente en NEC. Maar nu is hij een ‘rockster’. De verdedigende middenvelder was lange tijd één van de grote talenten bij PSV. Björn werd met PSV landskampioen in 1997, 2000 en 2001. In 1996 werd de KNVB-beker gewonnen en in 1998 de Johan Cruijff-schaal. Omdat hij niet kon rekenen op een basisplaats ging hij op huurbasis voetballen voor het Belgische Standaard Luik. In 2001 nam FC Twente Björn over voor 4 miljoen gulden. Na twee seizoenen in Enschede ging hij in 2003 bij NEC voetballen. Ondanks dat het NEC-publiek smeekte om door te gaan stopte ‘Doelie’ al op zijn 29e met voetballen om zijn sportieve carrière te verwisselen voor een muzikale carrière. Met zijn band ‘Allez Soldaat’ bracht hij in 2010 het Brabants talige album ‘D’n duvel die slaapt nooit uit’ uit. Met het nummer ‘Nijmegen’ staat hij bekend in het stadion De Goffert van NEC. Onlangs nam Björn deel aan Sportmonologen waarbij voormalige topsporters een monoloog over hun leven houden uiteenlopend over onderwerpen als overwinnen, falen, grootse prestaties en diepe teleurstellingen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Björn van der Doelen inhuren als spreker?

Björn van der Doelen is beschikbaar voor het geven voetbalclinics en voordrachten zoals zijn Sportmonoloog op de Parade. Kijk bij de case ‘Sportmonologen’ voor deze voorstelling. In zijn monoloog vertelt Björn onder andere over zijn tijd als voetballer en de reden om op vroege leeftijd te stoppen met voetballen. Dit persoonlijke verhaal kan Björn vertellen tijdens evenementen voor scholen, bedrijven en sportverenigingen. Door middel van zijn muzikaal talent en gevoel voor humor weet Bjorn van der Doelen uw dag tot een succes te maken.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Björn van der Doelen

Wat klanten zeggen over
Björn van der Doelen

Sprekers zoals Björn van der Doelen

Björn van der Doelen boeken?