Carina Benninga

Voormalig hockeyster en trainer

Na haar actieve hockeycarrière heeft Carina zich de afgelopen jaren gespecialiseerd als coach in het bedrijfsleven. Hoe ontwikkelt iemand zich nadat diegene in de top heeft gepresteerd? En wat is er nodig om jezelf op hoog niveau te houden? Hoe kun je duurzaam inzetbaar blijven? Wat is voor jou de juiste balans? Hoe blijf je vitaal en fit tijdens de gehele actief werkende carrière? In haar presentatie geeft Carina hier antwoord op.

"Where you place your attention, is where you place your energy"

Als hockeyster deed Carina drie keer mee aan de Olympische Spelen. Carina kreeg de eer toebewezen om tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Barcelona in 1992 de Nederlandse vlag te dragen. Zij was jarenlang recordinternational. Tijdens haar sportcarrière studeerde ze rechten. Na haar actieve carrière is zij trainer/coach geworden van o.a. de Amerikaanse Hockeydames, die op weg waren naar de Olympische Spelen van Atlanta. Na deze reis is zij begonnen als coach in het bedrijfsleven. Sinds 1994 begon zij haar eigen bedrijf, Bureau Benninga, waar zij werkzaam is als zelfstandig coach in sport- en bedrijfsleven, voor teams en individuen. Ook heeft zij bijna 20 jaar ervaring opgedaan als directeur bij van Van Ede & Partners, een landelijk bureau dat zich inzet voor talent in organisaties met name op het gebied van loopbaanbegeleiding en coaching gespecialiseerd. Het doen waar je goed in bent; vanuit je eigen passie. Vandaag de dag is zij voorzitter van verschillende besturen en daarnaast lid van de Raad van Commissarissen van de Arbo Unie. Door de ontwikkeling van het ”veldwerk” in de sport en de groei in het bedrijfsleven maakt dit dat zij beide werelden goed kan combineren. Dit geldt overigens ook voor talentontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en omgaan met stress in sport en werk.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Carina Benninga inhuren als spreker?

Carina is inzetbaar voor het geven van presentaties waarbij thema’s als vitaliteit, coaching en leiderschap naar voren kunnen komen. Dit kan zij voor zowel grotere als kleinere groepen doen waarbij wordt ingezoomd op persoonlijke groei.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Carina Benninga

Wat klanten zeggen over
Carina Benninga

Sprekers zoals Carina Benninga

Carina Benninga boeken?