Carl Verheijen

Viervoudig Wereldkampioen schaatsen, directeur GZC

Carl Verheijen heeft jarenlang mee gestreden om de prijzen op de grote schaatstoernooien. Zo is hij vijfvoudig Wereldkampioen en won hij twee bronzen medailles op de Olympisch Spelen van Turijn. Momenteel is Carl Verheijen werkzaam in de zorg, als directeur bij gezondheidscentrum Institute for Positive Health. Daarnaast was hij chef de mission van Nederland tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking.

De schaatscarrière van Carl Verheijen is heel geleidelijk begonnen. Hij combineerde zijn topsportcarrière namelijk met een studie geneeskunde. In het begin was dit goed te combineren, maar toch besloot Carl in aanloop naar de Olympische Spelen van 1998 om vol voor het schaatsen te gaan en zijn studie stop te zetten. Zijn focus op het schaatsen zorgde vrijwel direct voor goede resultaten. In 2001 werd Carl Wereldkampioen op de 10.000 meter. Een jaar later werd hij de Olympische Spelen van Salt Lake City zesde. In 2002 maakte Carl Verheijen, samen met coach Gerard Kemkers, de overstap naar de commerciële schaatsploeg van TVM. Onder leiding van Kemkers groeide Carl Verheijen op tot een Wereldtopper. Op allround toernooien behaalde hij podiumplaatsen (tweede op het EK en derde op het WK) en op de Olympische Spelen in Turijn behaalde hij twee bronzen medailles. Op de 10 km werd hij achter Bob de Jong en Chad Hedrick derde en op de ploegenachtervolging werd hij derde met Kramer, Wennemars en Tuitert. In 2010 sloot hij zijn indrukwekkende carrière af. Daarna was Carl Verheijen directeur bij GZC de Nije Veste & Corlaer, een gezondheidscentrum in Nijkerk. In 2017 maakte hij de overstap naar Stichting Institute for Positive Health waar hij ook als directeur aan de slag ging. Als geen ander weet hij daardoor de link tussen sport en vitaliteit te leggen. Carl was in 2022 de chef de mission van Nederland bij de Olympische spelen in Peking. In 2012 en 2016 is hij chef de mission geweest bij de Jeugd Olympische Spelen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Carl Verheijen inhuren als spreker?

Carl staat bekend als iemand die gedisciplineerd is, zijn beslissingen weloverwogen neemt en erg realistisch is. Hij is welbespraakt en kan uitstekend presenteren over motivatie, samenwerken, doelen stellen, vitaliteit en grenzen verleggen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Carl Verheijen

Wat klanten zeggen over
Carl Verheijen

Sprekers zoals Carl Verheijen

Carl Verheijen boeken?