Chris Wobben

NOS Sportverslaggever en dagvoorzitter

NOS sportverslaggever Chris Wobben is wekelijks te vinden in de voetbalstadions van de Eredivisie. Zijn kenmerkende stemgeluid  is verbonden aan het iconische radioprogramma ‘Langs de Lijn’. Daarnaast is hij als veelgevraagd dagvoorzitter en presentator actief tijdens zakelijke events. Ook weet de overheid hem regelmatig te vinden als gespreksleider tijdens diverse maatschappelijke evenementen.

Met zijn aanstekelijke enthousiasme, energie en improvisatievermogen weet Chris keer op keer de juiste toon te vinden op iedere gelegenheid. Op ogenschijnlijk ontspannen en spontane manier maakt hij verbinding tussen de spreker en het publiek. Zijn jarenlange ervaring als interviewer komt hem hierbij goed van pas.

Als dagvoorzitter staat hij bekend om zijn minutieuze voorbereiding. Graag verdiept Chris zich uitgebreid in zijn gasten. Dat gecombineerd met zijn enthousiasme, spontaniteit, humor en improvisatietalent maakt Chris dé presentator om uw evenement te voorzien van de juiste energie.

"By failing to prepare, you are preparing to fail"

Chris Wobben maakt het verschil als dagvoorzitter en presentator. Door zijn jarenlange ervaring als voetbalverslaggever voor NOS Sport weet hij als geen ander prikkelende vragen te stellen op het juiste moment. Naast het verzorgen van commentaar voor het iconische radioprogramma ‘Langs de Lijn’, heeft hij door de jaren heen een keur aan topsporters en toptrainers voor zijn microfoon gehad. Voor Studio Sport spreekt hij televisiesamenvattingen, maakt hij televisie interviews in en geeft hij commentaar voor de diverse livestreams.

Ook is hij al jaren presentator van de verschillende podcasts. De wekelijkse AZ Podcast van het Noordhollands dagblad is daar een goed beluisterd voorbeeld van. Voor het WK zeilen in Den Haag nam hij een serie Engelstalige podcasts op. In de serie “Get ready for the best” interviewt Chris de mondiale zeilwereld voorafgaand aan één van de grootste evenementen die de gemeente Den Haag ooit heeft georganiseerd.

Wat Chris onderscheidend maakt, is dat hij naast zijn uitgebreide activiteiten in de landelijke topsport ook een al jaren actief is als dagvoorzitter en moderator in de zakenwereld. Van jongs af aan is Chris breed geïnteresseerd in de wereld om hem heen. Daarnaast heeft hij een brede basis onder zijn presentatievaardigheden gelegd in het onderwijs. Met meer dan twintig jaar ervaring als leerkracht weet hij als geen ander grote en kleine groepen mensen te inspireren. Zijn pedagogische en didactische achtergrond stelt hem in staat om binnen ingewikkelde thema’s snel en duidelijk tot de kern te komen.

Chris is zeer ‘comfortabel aan de bal’ als het gaat om persoonlijke interviews. Een tweegesprek of een gesprek leiden met een aantal specialisten is Chris zijn tweede natuur. Daarin werken zijn natuurlijke interesse, zijn enthousiasme en uitgebreide voorbereiding in het voordeel van iedere gesprekspartner,

Daarnaast leent hij zijn stem met enige regelmaat aan internationale sporttoernooien en voetbalwedstrijden. Voor de KNVB was hij bijvoorbeeld actief als speaker tijdens Nederland- Denemarken in de Johan Cruijff ArenA en het Nederlands zaalvoetbalteam. Ook is hij jaarlijks te vinden bij de Ajax Future Cup en heeft hij voor de Laureus Foundation de “Kick Off for Good” in het AFAS stadion vocaal begeleid.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Chris Wobben inhuren als spreker?

Chris Wobben brengt een brok van ervaring met zich mee als dagvoorzitter, presentator en interviewer. Niet alleen op het gebied van zijn kenmerkende stem is hij goed in staat een avond te leiden. Met zijn aanstekelijke enthousiasme, energie en improvisatievermogen weet Chris keer op keer de juiste toon te vinden op iedere gelegenheid. Door zijn educatieve achtergrond (onder afronding PABO) en nieuwsgierigheid is hij in staat om mee te denken met de klant en zo maat werk te leveren als dagvoorzitter. Daarnaast is hij al sinds 2015 actief bij de NOS als commentator en interviewer, wat ervoor zorgt dat Chris breed georiënteerd is en dus op vele vlakken is in te zetten.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Chris Wobben

Wat klanten zeggen over
Chris Wobben

Sprekers zoals Chris Wobben

Chris Wobben boeken?