Danny Blind

Voormalig voetballer en bondscoach Nederlands elftal

Voormalig aanvoerder en coach van Ajax, Danny Blind, heeft mede dankzij zijn inzet het optimale uit zijn carrière gehaald. In 1995 was hij aanvoerder van het elftal van Ajax toen zij de Champions League wonnen. Na zijn actieve carrière werd hij coach van Ajax en later het Nederlands elftal.

De in Zeeland geboren Danny Blind speelde eerst zes jaar lang voor het Rotterdamse Sparta voordat hij in 1986 door de trainer van Ajax werd opgemerkt. Het was Johan Cruyff die hem destijds naar Amsterdam haalde. Danny Blind is hem daar nog altijd dankbaar voor, want van talent moest hij het niet hebben, zijn sterke punt was zijn inzet. Danny Blind heeft Ajax in zijn tijd als speler zien opbloeien tot winnaar van Champions League. Hij had als aanvoerder van het gouden team van 1995 een belangrijk aandeel in de successen van Ajax. In 1999 nam Blind afscheid als actieve speler van Ajax. Hij had op dat moment 537 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. De club zou Danny Blind echter niet verlaten. Al voor hij afscheid had genomen als speler van Ajax, was hij door het management benaderd om een technische functie op zich te nemen. In eerste instantie werd hij hoofd technische zaken, daarna hoofd jeugdopleidingen. Na het vertrek van Ronald Koeman aan het eind van het seizoen 2004/2005 werd Danny Blind gevraagd om trainer/coach van het eerste elftal te worden. Hij accepteerde het aanbod en werd met Ajax vanuit een vrij uitzichtloze positie op de ranglijst toch nog tweede. Zijn eerste prijs als trainer pakte Danny Blind meteen bij het begin van het seizoen 2005/2006. In een wedstrijd om de Johan Cruyff Schaal werd PSV verslagen. Aan het eind van datzelfde seizoen, na eerder via de Play Offs kwalificatie voor de Champions League voorronde afgedwongen te hebben, pakte Danny Blind met Ajax de Nederlandse beker tegen PSV. Aan het eind van zijn eerste volledige seizoen als trainer verlaat Danny Blind Ajax, mede vanwege het feit dat hij de steun mist van de clubleiding. Na een korte periode als technisch directeur bij Sparta keert Danny Blind terug bij zijn oude liefde Ajax. Dit keer niet als trainer maar als technisch manager. In 2012 legt Danny per direct zijn functie neer na de interne strijd bij Ajax tussen de Raad van Commissarissen en Johan Cruijff. Later in het jaar werd bekend dat Danny de assistent van Louis van Gaal werd bij het Nederlands elftal. Deze samenwerking bleek zeer goed te lopen, Nederland plaatste zich met gemak voor het WK in Brazilië in 2014. Samen met Louis van Gaal behaalt hij met het Nederlands Elftal een derde plaats op het WK in Brazilië. Na het WK in Brazilië bleef Danny de assisten van het Nederlands Elftal en ging samenwerken met Guus Hiddink. Na een mindere periode met het Nederlands elftal neemt Danny het stokje over van Guus Hiddink en is per 1 juli 2015 bondscoach van het Nederlands elftal. In maart 2017 word hij ontslagen als bondscoach van het Nederlands elftal na tegenvallende resultaten tijden de kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal voor het WK 2018 in Rusland. In 2021 werd hij opnieuw assistent-trainer van bondscoach Louis van Gaal. Op het WK 2022 werden ze in de kwartfinale uitgeschakeld door Argentinië.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Danny Blind inhuren als spreker?

In het veld was Danny Blind een echte leider. In zijn presentaties vertelt hij dan ook over commitment, teambuiliding en doelen stellen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Danny Blind

Wat klanten zeggen over
Danny Blind

Sprekers zoals Danny Blind

Danny Blind boeken?