Deborah Gravenstijn

Voormalig judoka en fysiotherapeute

Deborah Gravenstijn is het symbool voor doorzettingsvermogen. Op het moment dat ze echt internationaal leek door te breken kwam ze tijdens een training ongelukkig op haar hoofd terecht. Het gevolg was een hernia. In plaats van een geruisloze aftocht vocht Deborah Gravenstijn zich terug om nog één keer op de Olympische Spelen te vlammen. In Beijing won ze een zilveren medaille. Een fantastische afsluiting van een opmerkelijke carrière.

In 1998 brak Deborah Gravenstijn internationaal door met een bronzen medaille op het Europees kampioenschap. Ze is door de jaren heen in verschillende gewichtsklasses uitgekomen. Niet om de concurrentie te ontlopen, maar omdat haar fysieke kwaliteiten beter pasten in een zwaardere gewichtsklasse. Op haar eerste Olympische Spelen in Sydney 2000 greep ze net naast de medailles maar in Athene 2004, waar Gravenstijn een gewichtsklasse hoger uitkwam (tot 57 kg), pakte de judoka wel het brons. Tijdens wereldbekerwedstrijden in februari 2005 kwam Deborah tijdens een val ongelukkig op haar hoofd terecht. Maandenlang liep ze rond met nekklachten, waarna onderzoek uitwees dat het om een hernia ging. Een operatie volgde, omdat de geplande rust geen resultaat opleverde. Na een lange revalidatie kwam Deborah Gravenstijn sterk terug met als hoogtepunt een zilveren medaille op de Olympische Spelen in 2008. Deborah Gravenstijn combineerde haar sportcarrière met een baan bij de Nederlandse Luchtmacht. In 2001 kreeg Deborah Gravenstijn de aanstelling tot beroepsmilitair. Inmiddels is ze eerste-luitenant en is werkzaam op de vliegbasis als officier fysiotherapeut. Deborah Gravenstijn is inzetbaar voor presentaties over omgaan met tegenslagen, presteren onder druk en voeding en gezondheid.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Deborah Gravenstijn inhuren als spreker?

Deborah Gravenstijn is inzetbaar voor een clinic, workshop, opening en lezing/presentatie over de volgende thema`s: presteren (onder druk), doelen stellen, omgaan met tegenslagen, doorzettingsvermogen en grenzen verleggen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Deborah Gravenstijn

Wat klanten zeggen over
Deborah Gravenstijn

Sprekers zoals Deborah Gravenstijn

Deborah Gravenstijn boeken?