Dennis Gebbink

Oprichter van sportclub ‘Only Friends’ en het ‘Friendship Sports Centre'

Dennis Gebbink is de oprichter van sportclub Only Friends in Amsterdam. Een zeer bijzondere sportclub. Bij Only Friends zijn alle kinderen en jongeren met een lichamelijke- of verstandelijke beperking en kinderen met een chronische ziekte welkom. Voor deze kinderen biedt Only Friends verschillende sporten aan op hun schitterende complex, genaamd het Friendship Sports Centre, dat ook door Dennis Gebbink is gerealiseerd.

"Je bent goed zoals je bent!"

Dennis Gebbink wordt in 1966 geboren te Amsterdam. Zijn leven staat al van jongs af aan in het teken van sport. Dennis is ruim vijftien jaar actief als voetballer op het hoogste amateurniveau van Nederland. Hij speelt onder andere voor IJsselmeervogels en AFC. In 1992 wordt hij vader van een zoon; Myron. Na twee jaar blijkt dat Myron door een tweetal hersenbeschadigingen motorisch gehandicapt is. De wereld van Dennis en zijn vrouw stort in. Na een moeilijke periode weet Dennis zich weer te focussen op de toekomst. Myron is gek op voetbal en staat het liefst de hele dag op het veld. Hij voetbalde een aantal jaren bij reguliere voetbalclubs maar zat daar niet op zijn plaats. In de zoektocht naar een geschikte club voor Myron om te kunnen voetballen ontstaat het besef dat er voor jongeren met een handicap weinig goede voorzieningen zijn in de voetbalwereld. Vaak worden deze kinderen ingedeeld in jongere categorieën bij reguliere voetbalverenigingen. In de praktijk leidt dit tot grote ergernis bij zowel gehandicapte als niet-gehandicapte kinderen. Het blijkt toch dat zowel lichamelijk als geestelijk geen match is te vinden die aan beide partijen voldoening geeft. Het bijzondere resultaat van deze zoektocht is Sportclub Only Friends en Friendship Sports Centre met Dennis als oprichter. Een schitterende sportclub die samenwerkt met onder andere Ajax met een schitterende accommodatie. De inzet van Dennis voor het welzijn van de jongeren met een beperking of ziekte levert hem in 2007 de titel ‘Amsterdammer van het jaar’ op, en in 2008 wordt Dennis geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Dennis Gebbink inhuren als spreker?

Dennis Gebbink is inzetbaar voor het geven van een presentatie waarin hij met veel passie zijn persoonlijke verhaal met het publiek deelt. In zijn presentatie komen zowel hoogte- als dieptepunten voor, wat zorgt voor een zeer innemend verhaal over onder andere het ontstaan van Only Friends, het Friendship Sports Centre en het succes daarvan.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Dennis Gebbink

Wat klanten zeggen over
Dennis Gebbink

Sprekers zoals Dennis Gebbink

Dennis Gebbink boeken?