Dion Beukeboom

Wielrenner

Baanwielrenner Dion Beukeboom kondigde in 2017 een poging aan om het werelduurrecord van Bradley Wiggins aan te vallen. Samen met coach Jim van de Berg bereidde hij zich een jaar lang voor. In augustus 2018 vond de poging plaats, hij verbrak niet het record van Wiggins maar verbrak wel het Nederlands record.

"Je kunt niet altijd zes gooien"

Dion Beukeboom is een Nederlandse wielrenner die uit komt voor het Vlasman Track/Road Continental Cycling Team. In 2017 maakt hij bekend een poging te gaan doen om het werelduurrecord te verbreken. Hij bereidt zich samen met zijn coach Jim van de Berg een jaar lang voor op zijn poging. In deze voorbereiding zetten ze de wielrenwereld op zijn kop, om tot de allerbeste omstandigheden te kunnen komen, en zo het record van Bradley Wiggins te verbreken. In zijn voorbereiding maakt Dion een maand voor zijn poging een harde val, een enorme tegenslag in zijn voorbereiding. Door deze val haalt hij niet meer het niveau dat hij voor de val haalde. Op 22 augustus 2018 vond de aanval plaats in Mexico. In één uur fietste hij 52.757 kilometer, waarmee hij 1800 meter te kort kwam voor het record van Bradley Wiggins. Wel was zijn afstand genoeg voor de vijfde plaats en het verbreken van het Nederlands record.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Dion Beukeboom inhuren als spreker?

Dion Beukeboom en Jim van de Berg zijn als duo inzetbaar voor presentaties en clinics. Ze vertellen over hun avontuur naar het werelduurrecord toe, hun samenwerking, de obstakels die ze mee maakten, hoe ze de wielerwereld op z’n kop zette en over het maximale resultaat behalen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Dion Beukeboom

Wat klanten zeggen over
Dion Beukeboom

Sprekers zoals Dion Beukeboom

Dion Beukeboom boeken?