Dirk Danen

Captain Nederlands Rugby team, trainer en ondernemer

Rugby heeft Dirk Danen zowel op als naast het veld enorm veel gegeven. Het is een sport met een harde cultuur, maar je leert samenwerken en respect hebben voor elkaar; rugby verbroedert. Dirk is een rustige en ondernemende jongen naast het veld. In het veld is hij een beest.

"Meedogenloos in het veld! Respectvol en Nederig naast het veld."

Dirk Danen is opgegroeid in Roosendaal. In de familie Danen heeft het rugbyspel altijd een belangrijke plaats ingenomen. Dirks vader bracht de sport mee vanuit zijn periode binnen het KCT (korps commando troepen). Als klein jongetje heeft Dirk ook andere sporten gedaan zoals Atletiek en Judo, een mooie basis voor wat later ging komen. Op zestienjarige leeftijd werd hij voor het eerst opgenomen in de eerste selectie van Nederland U18. Kort daarna verhuisde hij naar Hilversum om voor Rugby Club Hilversum (RCH) uit te komen en Kampioen van Nederland te worden. Vervolgens heeft Dirk een aantal jaren in het buitenland gespeeld, namelijk in Duitsland, Frankrijk en Schotland. Ook heeft hij met het Nederlands Team ‘sevens’ gespeeld op het hoogste niveau van Europa, de Grand Prix. Vervolgens won hij nog drie Nederlandse titels en werd hij benoemd tot captain van Nederland XV. Gedurende zijn carriere groeide de interesse voor het trainen en het coachen van mensen. Vanuit deze interesse startte hij in 2015 het project ‘De Harde Leerschool’. De Harde Leerschool stoomt zijn deelnemers klaar voor werk of een opleiding door middel van de sport rugby. Discipline, kameraadschap en respect, de basis van de rugbysport, moeten de deelnemers op weg helpen naar een nieuwe start. Hun doorzettingsvermogen wordt zwaar op de proef gesteld, en niet zonder reden. Als ze het de volle acht weken volhouden, ligt er een baan voor hen in het verschiet.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Dirk Danen inhuren als spreker?

Dirk Danen is inzetbaar voor clinics/workshops over fysiek en mentaal sterker worden. Ook is hij inzetbaar met een presentatie over sociaal maatschappelijk ondernemen, werken met probleem jongeren en nieuwe groepen kort en intensief binden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Dirk Danen

Wat klanten zeggen over
Dirk Danen

Sprekers zoals Dirk Danen

Dirk Danen boeken?