Douwe de Vries

Voormalig Langebaan- en marathonschaatser

Schaatser Douwe de Vries is de afgelopen jaren ‘de’ trainingsmaat van Sven Kramer geweest. Ooit begonnen in de marathon waar hij in de voetsporen trad van zijn, op tragische wijze overleden neef, Willen Poelstra. De laatst gereden Elfstedentocht tot nu toe van 1997 was de inspiratie voor een carrière die zeventien jaar heeft geduurd. Geen groot talent, maar groots in doorzettingsvermogen en het omzetten van tegenslagen in goeie prestaties. Douwe was lid van de atletencommissie van de ISU en meervoudig Wereldkampioen op de ploegenachtervolging.

"Laat niemand je vertellen dat je iets niet kunt, mijn beste jaren kwamen nadat ik 32 jaar was geworden."

Douwe de Vries is ooit begonnen met schaatsen in navolging van zijn neef Willem. Het overlijden van zijn neef tijdens een marathon in Amsterdam maakte veel indruk en des te mooier was het, dat hij is gaan trainen onder Willem zijn laatste trainer. Hij stapte over naar de marathon en werd daar meteen marathontalent van het jaar, een prijs vernoemd naar zijn eigen neef. Na zes jaar marathonschaatsen gecombineerd te hebben met zijn werk als biotechnoloog maakte hij de keuze om te stoppen met werken en All-in te gaan voor het schaatsen. Hierdoor kon hij zich volledig op schaatsen storten wat in de marathon niet veel werd gedaan. Dit pakte goed uit en hij reed zich boven verwachting meteen de wereldbeker selectie op de langebaan in. Het seizoen erna werd hij door de TVM schaatsploeg gevraagd. Twee jaar later ging hij samen met ploegmaat Sven Kramer over naar de Lotto-Jumbo NL schaatsploeg. Zijn beste drie jaren volgden met meerdere uitstekende uitslagen op het Europees- en Wereldkampioenschap Allround namelijk drie wereldtitels op de team pursuit en een lang gedroomd werelduurrecord. Douwe heeft deel uit gemaakt van de atletencommissie van de ISU en is hij Wereldkampioen geworden op de ploegenachtervolging, samen met Sven Kramer en Marcel Bosker.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Douwe de Vries inhuren als spreker?

Douwe heeft uit eigen ervaring kunnen zien dat er heel veel overeenkomsten zijn tussen het bedrijfsleven en topsport. Top talenten zijn er niet veel, maar hoe zorg je dat je met iets minder talent, toch succesvol wordt. Voorbeelden uit zijn lange loopbaan, marathonschaatsen, hoe het is om met de beste schaatser ooit te trainen en ins en outs uit de schaatswereld komen terug in zijn presentaties. Naast het verzorgen van lezingen is Douwe beschikbaar voor het geven van clinics.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Douwe de Vries

Wat klanten zeggen over
Douwe de Vries

Sprekers zoals Douwe de Vries

Douwe de Vries boeken?