Dutch Atlantic Four

Roeiteam en winnaar van Talisker Atlantic Challenge 2018

Het Nederlandse oceaan roei team The Dutch Atlantic Four deden mee aan de zwaarste roei race ter wereld, de Talisker Atlantic Challenge 2018. Een roei race van 5.000 km over de Atlantische oceaan van de Canarische eilanden naar de Caraïben. Het team, bestaande uit vier totaal verschillende kerels, leerde in de voorbereiding om elkaars kracht te gebruiken en hun persoonlijke ego ondergeschikt te maken aan dat van het team. Hun gedegen voorbereiding legde uiteindelijk de basis voor de overwinning.

"Leave your Ego in the cabin"

De Dutch Atlantic Four bestaande uit Marcel Ates, Erik Koning, Bart Adema en David de Bruijn kennen elkaar van Sloeproeivereniging in Haarlem. Hier roeien zij wedstrijden met 8 persoons reddingsboten van 10 – 35 km. Toen ze een paar jaar geleden geheel onverwachts een sloeproeiwedstrijd in Urk wonnen, begon het eigenlijk allemaal. De euforie die de roeiers na die wedstrijd in Urk voelden werkte verslavend, waardoor ze steeds opzoek gingen naar nieuwe uitdagingen waarbij datzelfde gevoel weer omhoog zou komen. Naast de reguliere competitie wedstrijden schreef het roeiteam zich in voor wedstrijden in Frankrijk, Ierland, België, Venetië en London. Stap voor stap werden de avonturen groter en belandden ze in 2014 in Rusland, waar ze zich hadden ingeschreven voor de ‘Zhigulevskaya Krugosvetka’ of ‘Crazy River Race’ de langste non stop sloepen roeirace van de wereld over 145 km op de Wolga. Het was na deze race dat de mannen werden geïnterviewd door een lokale Russische krant. Ze bluften dat ze de oceaan zouden overroeien. Op dat moment hadden de mannen nog geen idee welke oceaan het zou zijn. De bluf werd een grap waar vaak na het roeien over werd gedold. Tot een moment waarop de mannen een fles whisky op tafel zetten… De rest is geschiedenis.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Dutch Atlantic Four inhuren als spreker?

De Dutch Atlantic Four geven een beeldende presentatie over hoe “the old, the fat, the thin and the sexy”, tegen alle verwachtingen in, de zwaarste roei race ter wereld wisten te winnen. Ze vertellen over de race, hun trainingen en met name hun mentale voorbereiding en hoe dit het verschil heeft gemaakt. Geen saaie PowerPoint presentatie, maar een presentatie van vier enthousiaste kerels, die aan de hand van beelden en verhalen het publiek inspireert om doelen te stellen en om stap voor stap het avontuur aan te gaan. Het eigen ego ondergeschikt maken aan het teambelang en laten zien dat door je houding te kiezen je het verschil kan maken.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Dutch Atlantic Four

Wat klanten zeggen over
Dutch Atlantic Four

Sprekers zoals Dutch Atlantic Four

Dutch Atlantic Four boeken?