Edwin de Wolf

Veteraan, ambassadeur en meervoudig medaillewinnaar Invictus Games

Edwin de Wolf is veteraan en meervoudig medaillewinnaar van de Inyictus Games. Hij was op het moment dat hij zijn been verloor groepscommandant bij de Luchtmobiele Brigade. Zijn lezing haakt in op het schokkende en inspirerende verhaal van zijn ‘struggle for life’, van een jongen die zoveel leek te hebben en als een man zoveel wist te winnen. Het is een persoonlijk en intens verhaal waar moed, toewijding en uitzonderlijk veerkracht centraal staat. Het verhaal zet je aan het denken. Hoe sterk ben jij zelf? Waar ligt de grens van jóuw kunnen? Wat weerhoud je van geluk en succes?

"Moed, toewijding en extreme veerkracht"

Na een militaire opleiding werd Edwin groepscommandant bij de Luchtmobiele Brigade. Tijdens deze functie is hij ingezet in Bosnië. Tijdens een patrouille is hij op een antipersoneelsmijn terechtgekomen wat hij nauwelijks heeft overleefd. Vanaf dat moment moet hij een been missen. Na een langdurige en zware revalidatie is hij momenteel werkzaam als manager op het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg.

Edwin heeft driemaal deelgenomen aan de Invictus Games. Aan het door Prins Harry georganiseerde internationale sportevenement nemen militairen deel die in hun diensttijd gewond zijn geraakt, ziek zijn geworden of chronisch zijn geblesseerd. Hij was een medaillewinnaar (wielrennen) in 2016 (Orlando), 2017 (Toronto) en 2018 (Sydney). In 2017 was Edwin teamcaptain.
Edwin is een veelgevraagd spreker, auteur van het boek ‘Kampioen op één been’ en bestuurslid van de Invictus Games 2020 die in Den Haag hebben plaatsgevonden.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Edwin de Wolf inhuren als spreker?

Edwin is spreker op (inter)nationale congressen, trainingen, cursussen en overige bijeenkomsten.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Edwin de Wolf

Wat klanten zeggen over
Edwin de Wolf

Sprekers zoals Edwin de Wolf

Edwin de Wolf boeken?