Elis Ligtlee

Olympisch Kampioen keirin

Baanwielrenster en Olympisch kampioen Elis Ligtlee werd in Nederland voor het grote publiek bekend toen ze op 13 augustus 2016 tijdens de spelen in Rio de Janeiro goud won op het onderdeel keirin.

"Work hard, play harder"

Elis Ligtlee begon haar sportcarrière op de BMX baan. Hier bleek ze zeer succesvol op te zijn want ze behaalde in haar jeugd acht wereldtitels op de kleine fiets. Doordat in 2011 de regels voor het BMX veranderde besloot Elis te stoppen. Ze werd bang tijdens het fietsen en dit was voor haar het moment om te gaan stoppen met BMX. Toen ze op zoek ging naar een andere sport kwam ze al snel bij het baanwielrennen terecht. De snelheid die ze in het BMX had kon ze ook gebruiken op de baan. Al snel werd duidelijk dat het een goede keuze was geweest omdat Elis Ligtlee ook resultaten behaalde op de baan. Zo won ze direct nationale en internationale prijzen. Zo won ze in 2015 in haar eerste jaar bij de senioren op het EK de sprint en keirin de titel. Op het wereldkampioenschap in 2015 werd ze tweede op de sprint. Haar definitieve doorbraak voor het grote publiek kwam op 13 augustus 2016. Tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro werd de Gelderse in één klap bekent. Op de keirin won ze op indrukwekkende wijze de gouden medaille.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Elis Ligtlee inhuren als spreker?

De Olympisch kampioen Elis Ligtlee is inzetbaar voor het geven van presentaties op basis van interview en fietsclinics. Ze spreekt over onder andere over motivatie en doelen stellen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Elis Ligtlee

Wat klanten zeggen over
Elis Ligtlee

Sprekers zoals Elis Ligtlee

Elis Ligtlee boeken?