Esther Huijsmans

Feminine Leadership Mentor en UEFA Venue Director

Feminine Leadership Mentor Esther Huijsmans is een enthousiaste en gedreven professional die vol passie een presentatie geeft over haar ervaringen in de internationale sportwereld. Enerzijds over vrouwelijk en persoonlijk leiderschap, waar zij als ‘only woman at the table’ in een mannenwereld als de voetbalwereld als geen ander weet hoe ze ‘haar vrouwtje’ staat en waar zij andere vrouwen (en mannen) wil laten zien wat er mogelijk is als je er maar in gelooft en er écht voor gaat, “Winning from Within”.

Anderzijds geeft ze graag een kijkje achter de schermen bij haar vele avonturen bij grootschalige sportevenementen zoals de FIFA WK’s voetbal in Brazilië, Rusland en Qatar, bij de European Games in Baku en bij de Olympische Spelen in Sochi.

Esther werkt nu als Feminine Leadership Mentor en dit combineert ze met haar werkzaamheden voor FIFA als Marketing Venue Manager tijdens WK’s en UEFA als Venue Director voor de Europese clubcompetities en Expert voor het UEFA Assist Programma Football for Women, een Feminine Leadership programma voor vrouwen over de hele wereld. Ook is ze oprichter van het KICK-ES, een inspiratieplatform voor en door vrouwen in de sport en heeft ze haar eigen KICK-ES podcast.

"Be the change you wish to see in the world!"

Als oudste dochter keek de jonge Esther Huijsmans met haar vader naar heel veel sportwedstrijden en de liefde voor de sport is daar al ontstaan. Tijdens haar studie Bedrijfseconomie wist ze al dat ze niet voor een standaard corporate carrière wilde kiezen; haar hart ligt in de sportwereld.

Gedurende haar studie meldde Esther zich daarom aan als vrijwilliger bij UEFA EURO 2000. Tijdens dat evenement werd het zaadje geplant; ze was vastberaden om zelf ook een grootschalig voetbaltoernooi te organiseren. Haar aanstelling bij het FIFA WK voor spelers tot 20 jaar in 2005 was het startpunt van een indrukwekkende carrière en het balletje is in de jaren erna letterlijk en figuurlijk blijven doorrollen. Zo volgden o.a. UEFA EURO 2008, The HollandBelgium Bid (kandidaatstelling voor het FIFA WK Voetbal), de Olympische Winterspelen in 2014, de European Games in 2015, de Women’s EURO in 2017 en diverse FIFA World Cups. Al die ervaringen vormen de basis van een inspiratieplatform dat Esther in 2018 is gestart: KICK-ES (Kennis, Inspiratie, Connectie voor Kick-ass vrouwen in Events & Sport).

Het doel was vrouwelijke rolmodellen in de sport & events een podium geven. Voor haar werkzaamheden bij de UEFA is zij sinds 2021 actief als UEFA Venue Director voor de Europese clubcompetities en sinds 2022 wordt zij ingeschakeld als Expert voor het UEFA Assist Programma Football for Women, een Feminine Leadership Programma voor vrouwen uit de hele (voetbal)wereld.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Esther Huijsmans inhuren als spreker?

In haar signature speech “Winning from Within” deelt Feminine Leadership Mentor Esther Huijsmans praktische tips en inspirerende verhalen voor vrouwen (en mannen) die de top willen bereiken en deze toppositie willen behouden. Zij maakt hierbij gebruik van haar uitgebreide ervaring, vaak als ‘the only woman at the table’ in een mannenwereld als de voetbalwereld.

In haar talk geeft Esther haar publiek een exclusief kijkje achter de schermen bij de grootste internationale sportevenementen zoals het FIFA WK Voetbal en de Olympische Spelen.

Naast presentaties is Esther ook inzetbaar voor workshops op het gebied van Feminine Leadership en netwerken: Connecting with Confidence. Tijdens deze workshop deelt Esther hoe je kunt netwerken zonder in een “visitekaartjes-strooier” te veranderen en deelt zij haar beste tips & tricks die haar o.a. opdrachten bij het FIFA WK Voetbal, de Olympische Spelen en Tomorrowland Winter bezorgden.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Esther Huijsmans

Wat klanten zeggen over
Esther Huijsmans

Sprekers zoals Esther Huijsmans

Esther Huijsmans boeken?