Ewout Staartjes

Auteur 'Helende kou' en instructeur koude baden Russische traditie

Ewout Staartjes kwam in 2003 in Rusland in aanraking met de cultuur van koude baden en winterzwemmen. Mede dankzij zijn goede beheersing van de Russische taal heeft Ewout deze oude traditie kunnen ervaren en doorgronden. Onder indruk van de enorm vitaliserende en zelfs genezende werking van ijswater is Ewout in Nederland gaan winterzwemmen en is initiator van ‘Walrusclubs’ in Deventer, Zutphen en Rotterdam. Ewout is in Nederland een autoriteit op het gebied van koude baden.

"Een nieuw geluid vanuit een oude traditie"

Bij zijn vorige baan als fotograaf heeft Ewout veel gewerkt in de voormalige Sovjet-Unie. Zo heeft hij de Russische taal en cultuur zeer goed leren kennen. In 2007 heeft hij een carriere switch gemaakt naar een fulltime yogastudio in Deventer. In 2013 volgde een afdeling winterzwemmen onder de naam ‘Walrusclub’. Ewout heeft vele studiereizen gemaakt in Rusland, Siberië en Oekraïne om de traditie van ‘zakalivanie’ (jezelf harden met ijswater) eigen te maken. Hij is in Omsk gecertificeerd instructeur koude baden en winterzwemmen geworden. Naast de vele workshops verzorgt Ewout sinds 2016 een jaarlijkse retreat yoga & ijszwemmen in Rusland.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Ewout Staartjes inhuren als spreker?

Een vitale en gezonde leefstijl is cruciaal om het beste uit jezelf en je team te halen. De workshops van Ewout zijn zeer verfrissend en maken blij! Als yogadocent kan Ewout zijn verhaal uitstekend ondersteunen met een fysiek en/of meditatief gedeelte. Mogelijkheden voor lezingen en/of workshops zijn onder andere lezingen over de enorme gezondheidseffecten van koude baden, workshop winterzwemmen Russische methode, een korte en krachtige workshop opfrissen, een workshop yoga voor de organen of voor stress en burnouts.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Ewout Staartjes

Wat klanten zeggen over
Ewout Staartjes

Sprekers zoals Ewout Staartjes

Ewout Staartjes boeken?