Femke Kok

Wereldkampioen 500 meter

Femke Kok wist bij de junioren veel indruk te maken. De Friese schaatsster wist in 2020 wereldkampioen junioren te worden op o.a. de 500m, 1000m en in het allround klassement. Daarnaast behaalde Femke op het EK Afstanden bij de senioren de vierde plek op de 500m. Hierdoor liet Femke ziend at zij aansluit bij de Europese top. In 2023 verrast Femke het publiek met de eerste plek tijdens het WK Afstanden op de 500 meter, Femke mag zichzelf wereldkampioen noemen.

"Success doesn’t just come and find you, you have to go out and work for it."

Femke werd geboren in 2000 in het Friese dorp Nij Beets. In het seizoen 2018-2019 en 2019-2020 maakte Femke veel indruk bij de junioren en liet zij zien dat ze de aansluiting kan vinden bij de Europese top. In haar eerste jaar als junior wist zij Wereldkampioen te worden op zowel de 1500m, de ploegenachtervolging en het allround klassement. Het jaar daarop deed Femke er nog een schepje bovenop door in totaal vijf keer Wereldkampioen te worden op 500m, 1000m, de teamsprint, de ploegenachtervolging en het allround klassement.

In 2020 wist zij ook iedereen te verbazen bij de senioren. Op de EK afstanden in Thialf behaalde zij de vierde plek op de 500m en liet Femke zien klaar te zijn voor het echte werk! De kers op de taart was plaatsing voor het WK afstanden waar ze wereldkampioen werd op de teamsprint. Het succes resulteerde in een contract bij Schaatsteam Reggeborgh waar Femke teamgenoot wordt van o.a. Ireen Wüst en Gerard van Velde haar trainer wordt. Op de Olympische Spelen Peking 2022 maakte Femke haar olympisch debuut op de 500 meter. Met een tijd van 37,39 was ze goed voor een zesde plek.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Femke Kok inhuren als spreker?

Femke Kok kan door haar ervaring op het hoogste niveau spontaan en duidelijk vertellen over omgaan met tegenslagen, het stellen van duidelijke doelen, innovatie in de sport en de druk die komt kijken bij haar grote talent! Femke is beschikbaar voor interviews, clinics en trainingen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Femke Kok

Wat klanten zeggen over
Femke Kok

Sprekers zoals Femke Kok

Femke Kok boeken?