Floris Jan Bovelander

Voormalig hockeyer en zelfstandig ondernemer

Floris Jan Bovelander staat voornamelijk bekend als de strafcornerspecialist van zijn tijd. Mede door zijn doelpunten wordt hij Europees, Wereld- en Olympisch kampioen. Na het hockey start Floris Jan samen met zijn broer Bovelander & Bovelander.

"Tactiek is nutteloos als je de bal niet met de juiste snelheid en richting van A naar B kan spelen"

Floris Jan Bovelander behoort tot één van de meest opmerkelijke en beste hockeyers die Nederland heeft voortgebracht. Zijn gehele carrière kwam Floris Jan Bovelander uit voor HC Bloemendaal. Voor het Nederlands hockeyelftal speelde hij 241 interlands. Zijn naam is inherent aan fenomenale uithalen bij de strafcorner, waarmee hij meer dan 200 keer scoorde in internationale wedstrijden. Floris Jan was gedreven en onverzettelijk, waardoor hij als geen ander voorop kon gaan in de strijd. Tijdens zijn carrière werd Floris Jan zowel Europees-, Wereld- als Olympisch kampioen. Het absolute hoogtepunt uit zijn hockey carrière zijn de Spelen van Atlanta in 1996. Tijdens de Olympische finale in Atlanta, zijn laatste wedstrijd, wist Floris Jan twee keer te scoren uit een strafcorner. Hij won samen met het Nederlands team een gouden medaille. Een waardig afscheid van een groot hockey speler. Na zijn hockeycarrière rondde Floris Jan Bovelander zijn studie biologie af. Maar toch bleef hij actief in de hockey wereld. Zo was hij vijf jaar lid van de topsportcommissie van HC Bloemendaal en was hij als manager en assistent-trainer ruim een jaar verboden aan de nationale ploeg. Ook runt Floris Jan samen met zijn broer het bedrijf ‘Bovelander & Bovelander’. Al meer dan 10 jaar organiseren zij hockeykampen, clinics en andere evenementen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Floris Jan Bovelander inhuren als spreker?

Floris Jan Bovelander praat vol passie over zijn tijd als topsporter en weet daarbij zeer goed de link te leggen naar het bedrijfsleven. Ook is Floris Jan inzetbaar voor het geven van clinics.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Floris Jan Bovelander

Wat klanten zeggen over
Floris Jan Bovelander

Sprekers zoals Floris Jan Bovelander

Floris Jan Bovelander boeken?