Floris Wouterson

Slaap Performance Expert

Floris Wouterson, de eerste Slaap Performance Coach van Europa, is een dynamische en inspirerende spreker die zijn publiek meeneemt in de wereld van slaap en prestaties. Met meer dan 18 jaar ervaring deelt hij zijn diepgaande kennis over hoe je je slaap kunt optimaliseren om je prestaties te verbeteren, zonder extra tijd in bed door te brengen. Floris spreekt met passie over ‘het belang van kwalitatieve slaap’ en ‘hoe slaap je leven kan transformeren’. Hij behandelt thema’s zoals ‘het maximaliseren van herstel’ en ‘het overwinnen van slaapuitdagingen’.

Ook spreekt hij motiverend over het maken van bewuste keuzes voor een gezondere levensstijl, persoonlijke ontwikkeling, stressmanagement en het belang van slaap in topsport en het bedrijfsleven. Naast zijn werk als coach is Floris de auteur van de bestseller ‘Superslapen’, waarin hij praktische tips en strategieën deelt om een diepe, herstellende nachtrust te bereiken. Zijn boek en presentaties zijn een bron van inspiratie voor iedereen die streeft naar een gebalanceerd en energiek leven.

"Slaap is belangrijker dan eten en bewegen samen"

Floris Wouterson, een vooraanstaande Slaap Performance Coach en auteur, heeft een unieke reis afgelegd die hem van de bancaire wereld naar de voorhoede van slaapwetenschap en -coaching bracht. Zijn carrière, ooit gedomineerd door lange werkdagen en slaaptekort, leidde tot een persoonlijke crisis die hem inspireerde om zich te verdiepen in de wetenschap van slaap en herstel. Deze ervaring vormde de basis voor zijn missie om anderen te helpen hun slaap te verbeteren en daarmee hun leven.

Met meer dan 18 jaar ervaring heeft Floris duizenden mensen geholpen aan een diepe, herstellende nachtrust. Hij is de auteur van de bestseller ‘Superslapen’, een baanbrekend boek dat meer dan 30.000 keer is verkocht en beschikbaar is in meerdere talen, waaronder Duits en binnenkort Engels. Dit boek is niet alleen een weerspiegeling van zijn eigen reis, maar ook een praktische gids voor anderen om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Als Europa’s eerste Slaap Performance Coach heeft Floris een indrukwekkende klantenkring opgebouwd, waaronder toonaangevende bedrijven zoals CapGemini, NV LIOF, Etos, IZZ BV of bijvoorbeeld Deutsche Bank. Hij coacht zowel bedrijven als individuen, waaronder topsporters, om hun prestaties te verbeteren door betere slaap. Denk aan voetbalclubs zoals AZ Alkmaar, SC Heerenveen of de topsportscholen van Nederland (stichting Evot). Maar ook bedrijven waar onregelmatig werken de boventoon voert zoals de Politie, Sint Maartenskliniek of bijvoorbeeld het Steekziekenhuis Koningin Beatrix.

Floris heeft de SleepImpactScore© ontwikkeld en een digitaal coachprogramma opgezet, gericht op het verbeteren van slaap op de werkvloer. Hij heeft ook een eigen team van slaapcoaches en heeft een eigen slaapcoachopleiding in samenwerking met Sonnevelt Opleidingen.

Zijn werk heeft niet alleen een impact op individuen; Floris heeft ook de economische gevolgen van slaaptekort in Nederland en België becijferd, wat heeft geleid tot een grotere bewustwording van het belang van slaap in het bedrijfsleven. Hij is daarnaast de bedenker van de SlaapTekortCalculator, waarbij bedrijven en organisaties kunnen becijferen wat de economische gevolgen zijn van niet uitgeslapen medewerkers.

Buiten zijn professionele leven is Floris een gepassioneerd liefhebber van tennis, padel, golf en bergwandelen. Hij geniet van tijd doorbrengen met zijn vrouw, gezin en vrienden, en blijft anderen informeren over het cruciale belang van slaap voor een gezond en evenwichtig leven.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Floris Wouterson inhuren als spreker?

Ben je op zoek naar een inspirerende spreker die jouw evenement, congres of vitaliteitsweek naar een hoger niveau tilt? Floris Wouterson, Europa’s eerste Slaap Performance Coach en auteur van de bestseller ‘Superslapen’, is de ideale keuze. Met meer dan 18 jaar ervaring in het verbeteren van slaap en herstel, brengt Floris een schat aan kennis en praktische inzichten die jouw publiek zullen boeien en motiveren.

Floris spreekt met passie over het cruciale belang van slaap voor persoonlijke en professionele prestaties. Zijn presentaties richten zich op thema’s zoals ‘het maximaliseren van herstel zonder meer tijd in bed door te brengen’ en ‘het overwinnen van slaapuitdagingen’. Hij deelt concrete tips en strategieën die direct toepasbaar zijn, zowel in het persoonlijke leven als in de professionele omgeving.

Naast zijn expertise in slaapwetenschap, deelt Floris ook zijn persoonlijke reis vanuit de bancaire sector naar slaapexpertise, een verhaal dat resoneert met thema’s van persoonlijke transformatie, veerkracht en het belang van balans in het leven. Zijn ervaringen en inzichten zijn bijzonder relevant voor professionals die streven naar een gezonde balans tussen werk en privé.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Floris Wouterson

Wat klanten zeggen over
Floris Wouterson

Sprekers zoals Floris Wouterson

Floris Wouterson boeken?