Frits Barend

Presentator en redacteur

Frits Barend heeft ruim 35 jaar, meestal in samenwerking met Henk van Dorp, radio- en televisieprogramma’s gemaakt. Samen vormden zij hét journalistieke duo van Nederland.

"Het duurde bijna 30 jaar, maar we zijn weer Europees kampioen: met dank aan de vrouwen"

Na het Gymnasium heeft Amsterdammer Frits Barend Politicologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna heeft hij ruim 35 jaar, meestal in samenwerking met Henk van Dorp, radio- en televisieprogramma’s gemaakt. Samen vormden zij hét journalistieke duo van Nederland. Ze zijn onder andere bekend van de programma’s Sportief zijn en Beter worden, FC Avondrood en Barend & van Dorp. Samen wisten ze in Nederland de late night talkshow op de kaart te zetten (en brachten dit programma tot maar liefst duizend uitzendingen). Het programma begon in de jaren negentig als een wekelijks sportprogramma, maar groeide na het succes van het dagelijkse Villa BvD rond het wereldkampioenschap voetbal in 1998 uit tot een dagelijkse talkshow. Van het tweetal was Frits Barend de meest dominerende vragensteller. Frits Barend is gepassioneerd, vooral wanneer het om maatschappelijke standpunten gaat. Op 21 april 2006 vond de laatste uitzending van dit programma plaats. Daarnaast heeft Frits Barend van 1972 tot 1996 gewerkt als redacteur en schrijvend journalist voor de weekbladen Vrij Nederland en de Nieuwe Revu. Ook is hij één van de initiatiefnemers van de nieuwe tv-zender Het Gesprek. Samen met zijn dochter Barbara Barend begint Frits Barend in 2009 een journalistiek- en glossy sportmagazine Helden.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Frits Barend inhuren als spreker?

Frits Barend is een enthousiaste presentator en weet altijd goed in te spelen op de actualiteiten. Hij is inzetbaar voor presentaties en het schrijven van columns. Daarnaast is hij ook zeer geschikt voor een rol als dagvoorzitter of discussieleider.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Frits Barend

Wat klanten zeggen over
Frits Barend

Sprekers zoals Frits Barend

Frits Barend boeken?