Gerard Dielessen

Algemeen directeur NOC*NSF

Gerard Dielessen is vermoedelijk de meest ervaren man van Nederland wanneer het gaat om sport & media. Jarenlang was Gerard o.a. algemeen directeur van de NOS, waarmee hij in 2008 werd verkozen tot ‘Mediabedrijf van het Jaar’. Sinds 2010 is Gerard algemeen directeur van het NOC*NSF.

"Met sport als middel maken we de wereld een klein beetje beter."

Gerard Dielessen is na een lange journalistieke carrière, bij verschillende regionale en landelijke media nu ruim vijf jaar algemeen directeur van het NOC*NSF. Gerard was vanaf 1997 achtereenvolgens hoofdredacteur van NOVA, hoofdredacteur van NOS Studio Sport en van 2003 tot 2010 algemeen directeur van de NOS. Behalve dat Gerard een gepassioneerd en actief sportliefhebber is, heeft hij jarenlang ervaring opgebouwd in de nationale en internationale (Olympische sportwereld). Vanuit deze achtergrond beschikt Gerard Dielessen over veel expertise met betrekking tot (sport) media, communicatie, marketing, rechten, strategie, public affairs, lobby en modern leidschap. Daarnaast beschikt hij over een imposant netwerk in de sport, openbaar bestuur en de media in binnen- en buitenland.  Gerard Dielessen is ervan overtuigd dat sport als middel veel meer moet worden ingezet voor een betere en gezonde samenleving of zoals hij het zelf zegt; “Het is hoogste tijd om de sport te verzilveren!”.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Gerard Dielessen inhuren als spreker?

Gerard Dielessen geeft inspirerende presentaties over wat sport kan betekenen voor de samenleving. Daarnaast maakt Gerard zijn jarenlange journalistieke ervaring hem een uitmuntende dagvoorzitter en discussieleider.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Gerard Dielessen

Wat klanten zeggen over
Gerard Dielessen

Sprekers zoals Gerard Dielessen

Gerard Dielessen boeken?