Gerard van der Lem

Voormalig voetbaltrainer

Voormalig voetbaltrainer Gerard van der Lem vormde jarenlang een succesvol duo met Louis van Gaal. Zo won hij in 1995 de Europcup 1 en was hij succesvol bij FC Barcelona. Ook als voetballer speelde Gerard van der Lem in het betaald voetbal en was hij hoofdcoach bij verschillende clubs in binnen- en buitenland. Naast Louis van Gaal werkte hij ook samen met Dick Advocaat en José Mourinho.

"Humor en plezier zijn de basis voor succes"

Gerard van der Lem is een voormalig voetbaltrainer en voetballer. Hij begon in het betaald voetbal bij FC Amsterdam waar hij twee seizoenen speelde. Vervolgens speelde de rechtsbuiten in Nederland voor Roda JC, Feyenoord, Sparta Rotterdam en FC Utrecht. Uiteindelijk speelde hij bijna 300 wedstrijden in het betaald voetbal waarna Gerard in 1984 een punt achter zijn carrière zetten. Na dit seizoen ging hij aan de slag als assistent coach bij AZ. Vervolgens werd hij assistent coach bij Haarlem waar hij in 1990 naar Ajax vertrok. Hier werd Gerard van der Lem eerst assistent coach onder toevallig trainer Leo Beenhakker. Toen vervolgens Louis van Gaal coach werd bleef hij assistent. In deze periode was Ajax succesvol en werd onder andere de Europacup 1 gewonnen. Na deze succesvolle periode ging Gerard met Louis van Gaal mee naar Barcelona waar hij hoofdcoach werd. Ook hier was het trainersduo succesvol en werd de dubbel en supercup gewonnen. Vervolgens werd het tijd voor Gerard om alleen aan de slag te gaan. Hij ging als trainer werken bij AZ, het tweede team van Ajax en als bondscoach in Saoedi-Arabië. Het was een bijzondere tijd waar hij veel bijzondere verhalen mee maakte. Hij keerde daarna weer terug als assistent bij Ajax en had daarna nog buitenland avonturen bij Apollon Limassol (Cyprus), Al Sharjah (VAE) en Panathinaikos in Griekenland.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Gerard van der Lem inhuren als spreker?

Gerard is inzetbaar voor het geven van presentaties en clinics. Door al zijn ervaringen in het binnen en buitenland is hij uitstekend inzetbaar voor presentaties bij voetbalclubs. Tijdens zijn verhaal neemt hij je mee en verteld hij leuke anekdotes over zijn tijd bij Barcelona met Xavi en Iniesta. Daarnaast is Gerard een uitstekende trainer die voor jong en oud een clinic kan verzorgen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Gerard van der Lem

Wat klanten zeggen over
Gerard van der Lem

Sprekers zoals Gerard van der Lem

Gerard van der Lem boeken?