Gert Jakobs

Voormalig wielrenner en analist

Gert Jakobs was een super knecht. Altijd fietste hij in dienst van de ploeg. Gert zorgde ervoor dat zijn kopmannen konden winnen. Zijn carrière en zijn leven kende vele diepte- en hoogtepunten. Nu vertelt Gert met passie en humor over zijn ervaringen in de presentatie ‘Hoge pieken, diepe dalen’.

"De kunst van topsport is niet wat je er allemaal voor moet doen, maar juist wat je ervoor kunt laten"

Gert Jakobs leefde jarenlang voor de topsport. In het begin van zijn sportloopbaan combineerde hij het wielrennen met het schaatsen. In 1982 en 1983 deed hij zowel mee aan de wereldkampioenschappen schaatsen als wielrennen. Op zijn 21e, in 1985, koos Gert Jakobs definitief voor het wielrennen. Gert Jakobs was een super knecht. Hij trok jaren lang de sprint aan voor Jean-Paul van Poppel en loodste Erik Breukink in 1990 naar een derde plaats in de Tour de France. Gert cijferde zichzelf volledig weg voor de kopmannen en reed altijd in dienst van de ploeg. Hij was geliefd bij de ploegleiders omdat hij zich altijd aan zijn taken en verantwoordelijkheden hield. Vijf keer startte Gert Jakobs in de Tour de France, vier keer reed hij deze ook uit. In 1993 fietste Gert Jakobs bij Festina. Hij had een mondelinge overeenkomst voor 1994, maar een wisseling van het management zorgde ervoor dat Gert op het laatste moment zonder ploeg kwam te zitten. Noodgedwongen moest hij zijn carrière voortijdig beëindigen. Hij kwam in ‘het zwarte gat’ en had moeite om een maatschappelijke carrière op te bouwen. Na enkele jaren lukte het hem toch om op geheel eigen wijze uit het dal te komen. Jarenlang is hij zeer succesvol geweest als account- en salesmanager in het bedrijfsleven bij onder andere Euroclima. Daarnaast zit Gert vaak aan tafel bij programma’s als Tour du Jour en Tour de L1mbourg.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Gert Jakobs inhuren als spreker?

Gert Jakobs laat in zijn presentaties met praktische, aansprekende en grappige voorbeelden uit de topsport het belang zien van goede en gemotiveerde medewerkers in een organisatie. Hoe zorg je er voor dat de balans in het team klopt? Hoe kom je sterker terug na een moeilijke periode? Ook is Gert in combinatie met zijn presentatie inzetbaar voor een bijzondere fietsclinic. Beleef hoe het is om een dag te leven als een ‘prof’ samen met uw collega’s of klanten met de wielerexperience. U zult een dag beleven als nooit te voren met uw eigen ploegleiderswagen, mechanieker en fietstips Gert.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Gert Jakobs

Wat klanten zeggen over
Gert Jakobs

Sprekers zoals Gert Jakobs

Gert Jakobs boeken?