Gianni Romme

Olympisch Kampioen en technisch coördinator iSkate

Gianni Romme schaatste eind jaren ’90 en begin ’00 fenomenaal hard op de 5 en 10 km. Hij combineerde zijn aanleg met gedrevenheid en doorzettingsvermogen. Die combinatie maakte hem lang onverslaanbaar. In zijn presentaties vertelt hij over het bereiken van de top.

"Buitengewoon presteren kan je alleen door intense toewijding"

Al bij de junioren werd duidelijk dat Gianni Romme een grote kans had om door te breken als schaatser. Hij had namelijk een uitstekende conditie en was ontzettend gedreven. Het enige probleem waardoor dat er lange tijd niet echt uitkwam, was een matige techniek. Gianni Romme heeft een ware studie naar zijn techniek gedaan en deze dermate weten te verbeteren dat hij sinds die tijd een moeilijk te kloppen man was op de lange afstanden. Het hoogtepunt van zijn carrière was in 1998 tijdens de Olympische Spelen van Nagano. Hij won met overmacht Goud op de 5 en 10 kilometer in twee nieuwe Wereldrecords. Na zijn triomfen op de Olympische Spelen is richtte Gianni Romme zich ook op het Allrounden. Dit deed hij niet onverdienstelijk. Op de eerste afstand van het kampioenschap (de 500 meter) eindigde hij menigmaal in de achterste regionen, maar dat maakte hij ruimschoots goed met zijn kwaliteiten op de lange afstanden. In 2000 en 2003 werd hij Wereldkampioen Allround. Na vele hoogtepunten besloot Gianni Romme om te stoppen met schaatsen. Hij werd coach van Anni Friesinger die hij naar meerdere Wereldtitels coachte en was daarna bondscoach van Italië. Ook schreef hij de schema’s van Arjen van der Kieft, die zich verrassend plaatste voor de Olympisch 10 km van Vancouver in 2010. Op dit moment is hij coach van de allround schaatsploeg Plantina.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Gianni Romme inhuren als spreker?

Coach Gianni Romme vertelt in presentaties over zijn ervaringen als topschaatser en -coach. Met name de thema’s grenzen verleggen en doorzettingsvermogen staan centraal. Zijn visie is dat je met talent alleen de top niet kunt halen. De juiste instelling en talent, gecombineerd met goede begeleiding zijn essentieel om de top te behalen. Zowel in de sport als in het bedrijfsleven.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Gianni Romme

Wat klanten zeggen over
Gianni Romme

Sprekers zoals Gianni Romme

Gianni Romme boeken?