Gianni Zuiverloon

Voormalig profvoetballer, ondernemer en motivational speaker

Op jonge leeftijd maakte de getalenteerde voetballer Gianni Zuiverloon veel indruk in de formatie van Foppe de Haan dat in 2007 het Europees Kampioenschap U21 wist te winnen. Zijn spelinzicht en gouden voetjes voerden hem langs de grootste stadions van Engeland, Spanje en India. En hoewel menig voetballer zou tekenen voor zijn palmares, is Zuiverloon kritisch: “Als ik slimmer had getraind en vaker mijn emotie had durven toelaten, had ik op jongere leeftijd een completere speler geweest.” In het seizoen 20/21 maakte de drieëndertig jarige verdediger zijn comeback in de Eredivisie voor ADO Den Haag.

"Remember that all who succeed in life get off to a bad start and pass through many heartbreaking struggles before they arrive"

Gianni Zuiverloon is een Nederlandse profvoetballer afkomstig uit de jeugd van Feyenoord. Als verdediger maakte hij furore in de respectievelijke topcompetities van Nederland, Engeland en Spanje alvorens hij richting het einde van zijn carrière nog twee seizoenen was te bewonderen in de Indiaanse Super League. Door de grote culturele verschillen, zowel binnen- als buiten de lijnen werd dit buitenlandse avontuur een omslagpunt in het leven van Zuiverloon. Ver van zijn geliefde familie en zoontje Aiden (7) een laatste beproeving en moment van zelfreflectie. Hoogte- en dieptepunten passeerde dagelijks de revue en het zaadje om zich te gaan verdiepen in ‘mental coaching’ was geplant. Daarmee gepaard, ook de doelstelling om terug te keren in de hoogste Nederlandse competitie, de Eredivisie. Gianni Zuiverloon maakte zijn Eredivisie-debuut in het seizoen 2004/05 onder trainer Ruud Gullit, werd Europees Kampioen U21, speelde op Olympische Spelen van 2008, speelde voor diverse clubs in binnen en buiten land en verraste op 05 november 2020 vriend en vijand met zijn comeback voor Eredivisieclub ADO Den Haag. Naast zijn sportieve carrière is de verdediger ook vastgoedondernemer, spreker en heeft hij zich toegelegd op mental coaching in het betaalde voetbal. Een onderwerp dat steeds vaker wordt erkend, maar absoluut nog meer aandacht verdiend.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Gianni Zuiverloon inhuren als spreker?

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Gianni Zuiverloon

Wat klanten zeggen over
Gianni Zuiverloon

Sprekers zoals Gianni Zuiverloon

Gianni Zuiverloon boeken?