Heleen Schenk

Nederlands kampioen Survivalrun en Adventure Racer

Heleen Schenk is een bevlogen expert op het gebied van holistische gezondheid, gedragsverandering, voeding, praktische psychologie en ervaringsgericht leren. Als expert begon ze haar professionele reis als bewegingswetenschapper en was ze in 2016 zowel Nederlands kampioen survival run als Adventure racen. Gedurende de afgelopen jaren heeft Heleen haar kennis en vaardigheden verder verfijnd door het volgen van diverse nationale en internationale opleidingen. Haar toewijding aan continue persoonlijke ontwikkeling heeft haar niet alleen gevormd tot een expert in haar vakgebied, maar heeft haar ook in staat gesteld om een diepgaand begrip te ontwikkelen van de complexe dynamiek tussen beweging, voeding en psychologische aspecten van gedragsverandering en welzijn.

"Mindset, habits and routines are the building blocks for your health and happiness"

Als vooraanstaande vrouwelijke beoefenaar van een van de meest uitdagende sporten in Nederland kan Heleen diverse titels op haar naam schrijven. In zowel 2014 als 2015 veroverde zij de titel van Nederlands kampioen survival, en in 2016 werd zij samen met haar partner Nederlands kampioen Adventure Racen in de mixklasse. Met een achtergrond in Bewegingswetenschappen richtte Heleen zich in haar vroege carrière voornamelijk op het faciliteren van welzijnsprogramma’s op het gebied van voeding en beweging.

Gedurende haar loopbaan en persoonlijk leven ontdekte Heleen dat duurzame verandering in de praktijk complexer is dan vaak wordt gedacht en dat welzijn veel meer omvat dan enkel voeding en beweging. Na het behalen van uitzonderlijke prestaties in 2016, ging ze een uitdagende periode van hoge stress tegemoet, wat haar wereldbeeld voorgoed veranderde.

Deze ervaring inspireerde haar om zich te verdiepen in de werkende mechanismen achter gedragsverandering en fysiek en psychologisch welzijn. Haar presentaties zijn niet alleen relevant voor individuen die persoonlijke groei nastreven, maar ook voor managers die nieuwsgierig zijn naar de verschillende managementstijlen voor verandering en hoe zij het best in hun kracht kunnen blijven staan. Met haar unieke perspectief en ervaring biedt Heleen waardevolle inzichten die verder gaan dan de traditionele benaderingen op welzijn en prestatie.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Heleen Schenk inhuren als spreker?

Heleen levert krachtige keynotes die een perfecte combinatie vormen van diepgaande wetenschappelijke kennis en meer dan 15 jaar praktijkervaring op het gebied van gedragsverandering, mindset en welzijn.

Wat haar presentaties uniek maakt, is Heleens sterke geloof in interactief leren. Tijdens haar keynotes betrekt ze het publiek actief bij boeiende oefeningen, stimulerende discussies en direct toepasbare concepten. Ze moedigt deelnemers aan om hun opgedane kennis direct in de praktijk te brengen.

Of het nu gaat om het inspireren van een team, het delen van praktische inzichten over gezondheid, of het stimuleren van gedragsverandering, Heleen staat garant voor een boeiende en waardevolle ervaring voor het publiek.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Heleen Schenk

Wat klanten zeggen over
Heleen Schenk

Sprekers zoals Heleen Schenk

Heleen Schenk boeken?