Henk Grol

Olympisch judoka

Henk Grol is het boegbeeld van het Nederlandse judo mannen. Hij won drie keer een zilveren medaille op het WK, is drievoudig Europees Kampioen en won twee maal Olympisch brons – in 2008 (Peking) en in 2012 (Londen) – Zijn doel was om tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro een gouden medaille te behalen. Helaas werd Henk in de voorrondes al uitgeschakeld. Na een periode van twijfel om door te gaan besloot hij in november 2016 om toch nog door te gaan met judo. Voor de Spelen van Tokio was er slechts één plek beschikbaar in zijn gewichtsklasse. Grol weet dat ticket te bemachtigen na verschillende internationale wedstrijden die al meetmoment dienen. Grol weet in 2020 (net zoals in 2011) onder andere het belangrijke Grand Slam toernooi van Parijs te winnen. In Tokio gebeurt hetzelfde als bij de Spelen in Rio. Hij wordt in de achtste finale uitgeschakeld. Henk Grol was actief op wedstrijd niveau tot en met 2021.

"Talent is een handvol niks"

Henk Grol begint op vijfjarige leeftijd met judoën bij JV Veendam. Al snel werd zichtbaar dat Henk een groot talent is en stapte hij over naar Judo Groningen. Hier behaalde Henk zijn eerste nationale successen in de jeugd onder zeventien en twintig jaar. Op 17- jarige leeftijd besluit Henk over te stappen naar judo vereniging Kenamju in Haarlem. Deze stap veroorzaakte een stroomversnelling in Henk zijn carrière. In 2007 maakt Henk de keuze om een klassegewicht hoger te gaan judoën namelijk tot 100 kg. Deze klasse paste veel beter bij Henk waarna hij al meteen verschillende toernooien op zijn naam schrijft met als hoogtepunt goud op het EK in Lissabon. Vanaf dit moment hoort Henk bij de absolute wereldtop en behaalt hij tweemaal brons op de Olympische Spelen en tweemaal zilver bij het WK. Zijn doel was om tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro een gouden medaille te behalen. Helaas werd Henk in de voorrondes al uitgeschakeld. Na een periode van twijfel om door te gaan besloot hij in november 2016 om toch nog door te gaan met judo tot en met de Olympische Spelen van Tokio in 2020. Deze Spelen moesten een kroon op zijn werk worden, echter sloot hij in Tokio zijn loopbaan af zonder een medaille.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Henk Grol inhuren als spreker?

Henk Grol is inzetbaar voor clinics, demonstraties en openingen over de volgende thema`s presteren (onder druk), doelen stellen, doorzettingsvermogen en grenzen verleggen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Henk Grol

Wat klanten zeggen over
Henk Grol

Sprekers zoals Henk Grol

Henk Grol boeken?