Henk Kesler

Voormalig directeur betaald voetbal KNVB

Als directeur betaald voetbal had Henk Kesler de zware taak om de grootste sportbond van Nederlands te managen. De complexe situaties met tegengestelde belangen werden door Henk vakkundig opgelost.

"Met een gezonde portie wilskracht bereikt men doorgaans meer dan met inzet van brute spierkracht"

Henk Kesler komt oorspronkelijk uit de advocatuur. Op vele terreinen (o.a. gezondheidszorg, welzijn en sport) heeft hij ervaring opgedaan in bestuurlijke functies. Zo was Henk Kesler al tijdens zijn carrière als advocaat werkzaam in het voetbal. Hij was onder andere vice-voorzitter van FC Twente, bestuurslid van de stichting Euro 2000 en voorzitter van het sectiebestuur betaald voetbal van de KNVB. In 2000 wordt Henk Kesler aangesteld als directeur betaald voetbal bij de KNVB. Hij is mede verantwoordelijk voor het presteren van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond. Zowel de prestaties van het Nederlands elftal als het reilen en zeilen in het betaald voetbal vallen onder zijn hoede. Het voetbal heeft een maatschappelijke functie in de Nederlandse maatschappij. Mede daardoor wordt het handelen van Henk Kesler door zowel supporters, de politiek en de voetbalclubs onder een vergrootglas gelegd. In 2010 wordt Henk opgevolgd door Bert van Oostveen. Henk Kesler heeft een enorme bagage aan kennis en ervaring op bestuurlijk niveau. De complexe situaties waarin hij terechtkomt weet hij vakkundig op te lossen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Henk Kesler inhuren als spreker?

Henk Kesler is beschikbaar voor presentaties waarin hij zijn ervaringen vanuit het bedrijfsleven en de sportwereld. Zijn opmerkingen zijn gevat en doelgericht. De thema’s waarin Henk Kesler excelleert zijn leiderschap en samenwerken.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Henk Kesler

Wat klanten zeggen over
Henk Kesler

Sprekers zoals Henk Kesler

Henk Kesler boeken?