Henk Lubberding

Voormalig wielrenner

Henk Lubberding werd in 1977 profwielrenner en staat vooral bekend om zijn rol als meesterknecht. Deze rol heeft hij heel zijn carrière uitgevoerd bij de ploeg van Peter Post (TI-Raleigh). Naast zijn status als meesterknecht heeft Lubberding zelf ook successen behaald. Zo is hij drie keer in de top tien van de Tour de France geëindigd. Verder is Lubberding in 1978 en 1979 Nederlands kampioen geweest. Lubberding is vooral te typeren al een renner die ‘de race kon lezen’.

"Blijf jezelf er zijn al andere genoeg"

Henk Lubberding wordt in 1954 geboren in Voorst en is vanaf het begin van leven al verknocht aan wielrennen. Tijdens zijn profcarrière heeft hij altijd voor de ploeg van Peter Post TI – Raleigh gereden. Binnen deze ploeg heeft hij verschillende rollen vervult en Lubberding is vooral bekend geworden om het eind van zijn carrière waarin hij zijn rol als meesterknecht uitstekend heeft uitgevoerd. Zijn specialiteit is het begeleiden van andere naar de overwinning. Zo was hij meesterknecht van Joop Zoetemelk, Jan Raas en Gerrie Knetemann. Lubberding behaalde echter zijn individuele successen in zijn eerste jaren als prof. Zo heeft hij drie etappeoverwinningen in de Tour de France, werd hij twee keer Nederlands kampioen en heeft hij Gent-Wevelgem op zijn naam geschreven. Na zijn actieve carrière gaat hij aan de slag als wielreninstructeur en geeft hij adviezen aan bedrijven.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Henk Lubberding inhuren als spreker?

Henk Lubberding staat bekend om zijn rol als meesterknecht en hij is er dan ook van overtuigd dat overwinningen samen worden behaald. Het is altijd een teamprestatie en hierdoor zullen zijn presentaties in het teken staan van teambuilding, samenwerken, doorzettingsvermogen en het bereiken van doelen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Henk Lubberding

Wat klanten zeggen over
Henk Lubberding

Sprekers zoals Henk Lubberding

Henk Lubberding boeken?