Henk Pieterse

Voormalig basketballer

De uit Amsterdam afkomstige, voormalig international Henk Pieterse geeft actieve workshops, waarin hij zijn persoonlijke ervaringen met u deelt, om zijn missie tegen pesten kracht bij te zetten. Tevens is deze gigant van 2 meter 11 al meer dan 10 jaar een enorme inspirator en weet hij als geen ander deelnemers te ontwapenen en te enthousiasmeren, met zijn openheid en humor. ‘Pass the Passion’, met Henk als inspirator!

"Pass the Passion"

Henk Pieterse, geboren en getogen in de Jordaan heeft als professional 20 jaar actief gebasketbald. Hij wist maar liefst 14 kampioenschappen te winnen met verschillende teams, waaronder 5 kampioenschappen met Nashua Den- Bosch. Tevens speelde hij in totaal wel 101 Interlands. Een unieke prestatie voor een Nederlandse basketballer! In 1989 verraste Henk heel Nederland waaronder Mart Smeets, toen hij een 10daagse try- out aanging in de NBA,  voor de Phildelphia 76’ers. Helaas, op vrijdag de 13de, na zijn laatste training, werd het zijn rechter duim, die hij al op de achtste dag van de stage brak, hem noodlottig en viel hij als laatste speler af. Henk Pieterse speelde tot zijn 44e betaald basketbal, waarna hij de overstap maakte naar het bedrijfsleven. Hierin vond hij echter niet de passie die hij zocht. Pas bij de oprichting van zijn eigen bedrijf Ball- Contact Sportservice, voelde hij dat al zijn ervaringen samen kwamen.

Inmiddels, geeft Henk Pieterse al 10 jaar, met zijn Pest Mij Maar Tour en zijn ‘Pass the Passion’ Clinics, speeches, presentaties, lezingen, teambuildingsdagen en motivatietrainingen waarin hij aanzet tot meer respect, emancipatie en sportiviteit. Henk gaat altijd uit van mogelijkheden en iedereen is dan ook meer dan welkom! Doordat Henk zich helemaal ‘bloot’ geeft,  gaan de deelnemers een ervaring opdoen waarbij ze worden geïnspireerd en getriggerd tot nadenken. De vriendelijke gigant van 2 meter 11 zal op zijn eigen wijze en recht door zee, met de deelnemers een proces aangaan, waarbij passie verspreiden centraal zal staan. Hij wordt dan ook niet voor niets ook wel de beschermheer van het gepeste kind genoemd.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Henk Pieterse inhuren als spreker?

Wilt u met Henk Pieterse aan de slag? Dan gaat u voor een ‘whole package’deal. Geen één boeking of lezing zal hetzelfde zijn. Met zijn eerlijkheid en openheid creëert Henk niet alleen beweging en plezier op de sportvloer, maar ook een beweging van respect en sportiviteit.  In zijn workshops/lezingen ‘Pass the Passion’ inspireert Henk de deelnemers met zijn ervaringen vanuit de topsport.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Henk Pieterse

Wat klanten zeggen over
Henk Pieterse

Sprekers zoals Henk Pieterse

Henk Pieterse boeken?