Henk Spaan

TV-presentator en schrijver

Henk Spaan is naast columnist en tv- persoonlijkheid vooral liefhebber van voetbal. Hij heeft inmiddels vele tv-programma’s rondom het voetbal gepresenteerd.

"Ik weet niets leukers dan over voetballen praten met vrienden"

Henk Spaan studeerde Nederlands en was tijdens zijn studie actief voor het studentenweekblad Propria Cures. Henk is vooral bekend als columnist, dichter en voetbalkenner. Hij schrijft al ruim dertig jaar, had zijn eigen radioprogramma’s en brak bij het grote publiek door met humoristische programma’s op TV aan de zijde van Harry Vermeegen. In de jaren tachtig kreeg Henk Spaan landelijke bekendheid toen hij samen met Vermeegen optrad in het VARA-televisieprogramma Pisa. Daarop volgden meerdere programma’s als Verona, Nieuwe Koeien, Die Twee en Studio Spaan. Spaan is een groot voetballiefhebber. De afgelopen jaren was hij uitgever en drijvende kracht achter het voetbaltijdschrift Hard Gras. In 1999 stelde hij voor Het Parool een lijst op met de honderd beste Nederlandse voetballers van de twintigste eeuw. Het werd onder Nederlands beste voetballers een zaak van groot prestige om op deze lijst te staan. Regelmatig is Henk Spaan bij programma’s te gast om zijn mening en visie over het voetbal te geven.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Henk Spaan inhuren als spreker?

Henk Spaan staat zowel dicht bij de sport (met name voetbal) als bij maatschappelijke onderwerpen. Hij is dan ook een spreker die met zijn kennis en presentatie-ervaring uitstekend discussies kan leiden, een dagvoorzitterschap op zich kan nemen en presentaties kan verzorgen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Henk Spaan

Wat klanten zeggen over
Henk Spaan

Sprekers zoals Henk Spaan

Henk Spaan boeken?