Hugo Borst

Journalist en presentator

Hugo Borst handelt intuïtief en laat zijn hart spreken. Altijd is hij uitstekend geïnformeerd en voorbereid. Een echte kenner van het nationale voetbal die ook maatschappelijk kritisch is en daarnaast verschillende boeken heeft geschreven.

"''Verpleegkundigen en verzorgenden zijn geen boekhouders''"

Hugo Borst is eigenzinnig en staat bekend om zijn kritische en uitgesproken meningen en om zijn kennis van het voetbal en de voetbalwereld in het bijzonder. Naast columnist bij het Algemeen Dagblad, AD Sportwereld en Esquire is Hugo elke zondagavond te zien bij Studio Voetbal. Samen met Jack van Gelder, Youri Mulder en een gast uit de voetbalwereld discussiëren ze er lustig op los. Niet alleen zaken uit het voetbal worden besproken, vaak worden ook uitstapjes naar andere sporten en onderwerpen gemaakt. Naast zijn journalistieke functies in de dagelijkse media schrijft Hugo ook boeken. Samen met Matthijs van Nieuwkerk en Henk Spaan vormt hij de hoofdredactie van Hard gras. In 1996 schreef Hugo een bestseller over een seizoen Feyenoord, ‘De Coolsingel bleef leeg’ waarvoor hij werd genomineerd voor ‘De Gouden Uil-literatuurprij’. In april 2005 verscheen het boek: ‘Over vaders & zonen. De jongenskamer van Van Basten en andere verhalen.’ In deze besteller schuwt Hugo Borst het drama niet. De verhalen over beroemde voetballers grijpen de lezer bij de strot. Hugo Borst werkt graag samen. In combinatie met andere sportjournalisten (waaronder Henk Spaan, Wilfried de Jong en Matthijs van Nieuwkerk) laten de heren verschillende onderwerpen uit het voetbal de revue passeren. In 2011 legde Hugo al zijn werkzaamheden in de tv-wereld neer om de batterij weer op te laden. Op dit moment is Hugo presentator van het programma Langs de Lijn op Radio 1. Hugo Borst schreef in 2014 het boek ‘O, Louis’ en bracht in 2015 het boek ‘Ma’ uit wat over dementie en mantelzorg gaat.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Hugo Borst inhuren als spreker?

Hugo Borst is een echte (sport)persoonlijkheid. Hij schuwt niet om zijn mening te geven, die vaak veel stof doet opwaaien. Hugo heeft een ongekende hoeveelheid kennis over de voetbalsport. Deze kennis draagt hij uitstekend over in een duopresentatie, analyse, column of discussie.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Hugo Borst

Wat klanten zeggen over
Hugo Borst

Sprekers zoals Hugo Borst

Hugo Borst boeken?