Hugo Ekker

Voormalig tenniscoach

Tenniscoach Hugo Ekker begeleide jarenlang de top van de Nederlandse tenniswereld. Hij stond aan de basis van een van de eerste tennisscholen waar talenten uit heel Europa kwamen trainen. Hij was o.a. coach van Raemon Sluiter en Bondscoach bij Jong Oranje en onderdeel van het Davis-Cup team. Nu heeft hij zijn eigen academy en helpt hij als consultant tennisverenigingen.

"Het gaat erom dat je beter bent dan gisteren"

Al op jonge leeftijd had Hugo Ekker zijn passie in het tennis gevonden. Hij kwam als professioneel tennisspeler te kort om alleen maar op de baan te staan dus koos hij ervoor om trainer te worden. Hij begon in 1982 een van de eerste tennisscholen in Nederland. Dit bleek een succes want in de eerste vijf jaar behaalde zijn leerlingen veel nationale titels. Hugo ging aan de slag als hoofdtrainer bij Amstelpark en de tennis academy werd een van de grootste van Europa.  Uiteindelijk ging Hugo ook internationaal waarna hij in 2004 besloot om als privé coach verder te gaan met Raemon Sluiter en Peter Wessels. Dit heeft hij drie jaar gedaan om vervolgens bij de KNLTB Bondscoach te worden bij Jong Oranje en Tjerk Bogstra bij te staan als coach bij het Davis-Cup team. Na zijn periode bij de KNLTB werkte Hugo in 2012/2013 ook nog een tijd samen met Arantxa Rus en Igor Sijsling. Nu heeft Hugo zijn eigen Tennis Academy in Amsterdam en brengt hij als consultant zijn kennis en ervaringen over voor tennis en andere sportverenigingen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Hugo Ekker inhuren als spreker?

Hugo Ekker is inzetbaar voor het geven van presentaties over o.a. het proces van talenten-, prestatie-en mentale ontwikkeling. Gedurende zijn loopbaan deed hij enorm veel ervaring op in de Nederlandse tenniswereld bij zowel de jongere talenten als de spelers op de ATP Tour. Deze  kennis en ervaringen neemt hij mee in zijn presentatie. Daarnaast is hij als coach uitstekend geschikt voor het geven van een tennisclinic.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Hugo Ekker

Wat klanten zeggen over
Hugo Ekker

Sprekers zoals Hugo Ekker

Hugo Ekker boeken?