Ian Robertson

Neuropsycholoog en oprichter van het Trinity College Institute of Neuroscience in Dublin

Een acteur die een Oscar wint, leeft gemiddeld vier jaar langer dan een collega die slechts wordt genomineerd. Een bokser die een grote wedstrijd wint, heeft dankzij de neurologische effecten van winnen meer kans de volgende ook te winnen. En een van de neveneffecten van vaak winnen is een afnemend vermogen om je in te leven in anderen. Waarom winnen mensen en verliezen anderen en hoe kunnen we onze winnaarsspier trainen om het winnaarseffect in gang te zetten? Neuropsycholoog Ian Robertson weet alles over deze effecten op het menselijk brein en kan dit op een begrijpelijke manier overbrengen op zijn publiek.

Ian Robertson is neuropsycholoog en oprichter van het Trinity College Institute of Neuroscience te Dublin. Hij is als gastdocent verbonden aan de universiteit van Cambridge en publiceerde meer dan tweehonderd wetenschappelijke artikelen. Tevens verschenen van zijn hand de bestsellers Mind Sculpture en Opening The Mind’s Eye. Bij Maven Publishing verscheen van zijn hand het boek Het winnaareffect. Zijn laatste boek Stress Test beschrijft hoe druk en uitdaging ingezet kunnen worden om het beste uit onszelf te halen zonder eronder te bezwijken.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Ian Robertson inhuren als spreker?

Ian Robertson is inzetbaar als keynote spreker. Op meeslepende wijze duikt hij diep in de psychische en fysiologische aspecten van het brein. Winnen, veel winnen, verandert iets in onze hersenen. De chemische reacties en de hormonen die daarbij vrijkomen werken als een drug, en zijn zeker net zo verslavend. Aan de hand van analyses van politici, onderzoek naar kinderen van succesvolle ouders, analogieën uit het dierenrijk en vele fascinerende praktijkvoorbeelden introduceert Robertson een geheel nieuw perspectief op leiderschap en de persoonlijke uitdagingen die daarbij komen kijken.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Ian Robertson

Wat klanten zeggen over
Ian Robertson

Sprekers zoals Ian Robertson

Ian Robertson boeken?