Ivar Hageman

Innovatie-manager en docent Bestuur, Sport en Organisatie

Ivar Hageman is een bevlogen inhoudsdeskundige als het gaat om de onderwerpen innovatie, besturing & organisatie, governance, talentontwikkeling en high performance in de sport. Van oorsprong is hij als bestuurskundige zo’n tien jaar geleden afgestudeerd in het betaalde voetbal en sindsdien actief geweest in verschillende rollen in en om sport, politiek en hoger onderwijs. In 2018 heeft hij succesvol het Sports Leadership Program van Nyenrode afgerond en kort daarop werd hij innovatie-manager bij Heracles Almelo.

"Talent is voor een substantieel deel maakbaar"

Ivar Hageman is een jonge en bevlogen deskundige als het gaat om besturen, organiseren en innoveren in de sport. Hij is 38 jaar, met zijn gezin woonachtig in Enschede en werkzaam als innovatie-manager bij Heracles Almelo en als docent Bestuur, Sport en Organisatie aan de Saxion Hogeschool. Ivar is geboren in IJsselstein, maar opgegroeid in Enschede. Daar voetbalde hij vrijwel zijn hele jeugd voor Sportclub Enschede op goed amateurniveau. Sport stond centraal in zijn leven en meer in het bijzonder heeft het betaalde voetbal hem altijd enorm geboeid. Na zijn middelbare school voltooide Ivar studies op het gebied van Management, Economie en Recht (HBO) en Bestuurskunde (WO). Hierin deed hij onderzoek naar bestuurlijk beleid in een betaald voetbalorganisatie en vanaf dat moment is hij zich daarin blijven doorontwikkelen. Hij is actief in het hoger onderwijs, in de politiek en in verschillende (bestuur en beleid) rollen in de sport. Vanuit dit perspectief werd hij in 2017-2018 deelnemer aan het nieuw ontwikkelde Sports Leadership Program van Nyenrode Business University, Sports Inc. Dit programma met onderdelen als sport & maatschappij, commercie, governance en high performance heeft hij succesvol afgerond in 2018. Kort daarop werd hij gevraagd als innovatie-manager bij voetbalclub Heracles Almelo. Aldaar bouwt hij nu met onderwijs, overheden, bedrijven en topsport aan een aantrekkelijke, vitale en innovatieve regio voor jong talent uit binnen- en buitenland.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Ivar Hageman inhuren als spreker?

Ivar Hageman kan worden ingezet op onderwerpen als innovatie, verandering, besturing, organisatie, talentontwikkeling en high performance. Hij zal hierbij op een bevlogen manier inzicht geven in wetenschap, onderzoek, nieuwe kennis en laatste ontwikkelingen in de praktijk met daarbij een voortdurende relatie tussen sport en de maatschappij. Hij zal hierbij uitdagen, inspireren, coachen, verbinden, inzetten op verantwoordelijkheid nemen, bewust maken en aanzetten tot nadenken in relatie tot de eigen praktijk.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Ivar Hageman

Wat klanten zeggen over
Ivar Hageman

Sprekers zoals Ivar Hageman

Ivar Hageman boeken?