Jaap Jongbloed

Presentator

Jaap Jongbloed is allround presentator en concept-ontwikkelaar met een grote fascinatie voor sport en vitaliteit. Naast het televisieprogramma Het Mooiste Meisje van de Klas richt Jaap zich nu volledig en met overgave op het onderwerp GEZOND en GELUKKIG LANG LEVEN.

Jaap deelt zijn passie voor sport, voeding, ontspanning en mentale gezondheid via workshops, webinars en inspiratie-sessies en op zijn website en socials.

In 2023 was Jaap te zien in een reportage van de Men’s Health. Maandenlang heeft hij een intensief trainings- en voedingsschema gevolgd om in topconditie te raken. En naast jaren van enthousiast basketbal en tennis heeft hij zich ook gestort op het kickboksen.

"Door buiten je comfort-zone te gaan houd je jezelf scherp, jong, fysiek en mentaal!"

Tennis, kickboksen, fitness: sport is Jaaps grote liefde. Basketbal spant de kroon: ondanks zijn beperkte lengte en talent bracht hij het tot twee seizoenen als bankspeler in de eredivisie. Hij is de minst technische man die ooit Gymnasium Beta heeft afgemaakt en de minst geslepen Meester in de Rechten. Veelzijdigheid kenmerkt hem ook in zijn lange tv-loopbaan. Jaap maakte een veelheid aan verschillende televisieprogramma’s: talkshows als Jongbloed & Joosten, misdaadprogramma’s als Crime Time en Deadline, maatschappelijk betrokken concepten als Vermist en Opgelicht, nieuwsshows als EenVandaag en tv-portretten als Het Mooiste Meisje van de Klas. Hij is Ridder in de Orde van Oranje Nassau, was ambassadeur van het Liliane Fonds en draagt met ere de allermooiste titels die er zijn: die van ‘vader’ en ‘opa’.

In 2023 volgde hij maandenlang een extreem schema om optimaal fit te worden voor een reportage in de Men’s Health. Ondanks zijn leeftijd bleek hij in staat dit voor drie maanden vol te houden. Naast het harde trainen moest Jaap bijvoorbeeld in eerste instantie leven op 1600 kcal per dag en mocht hij twee weken voor de deadline niet meer dan één maaltijd per dag nemen. Uiteindelijk ging hij qua gewicht van 70 naar 63 kilo. Hiermee liet Jaap onder andere zien dat iedereen in staat is om nóg fitter te worden.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Jaap Jongbloed inhuren als spreker?

Jaap focust in zijn presentaties op de belangrijke aspecten van beweging, voeding, ontspanning, en mentale gezondheid. Hij deelt advies over het behouden van een scherp brein op lange termijn, het omgaan met stress, het bevorderen van een goede nachtrust, en het behouden van energie in je werk. Indien gewenst, betrekt hij specialisten of wetenschappers uit zijn uitgebreide netwerk om zijn presentaties te versterken. Door zijn persoonlijke ervaring als deelnemer aan Men’s Health op een relatief late leeftijd, illustreert hij hoe hij in uitdagende omstandigheden hard heeft gewerkt om op de cover van het magazine te verschijnen. Daarnaast liet hij zien  door het extreme schema te volgen dat het voor iedereen mogelijk is om fitter worden, ondanks de leeftijd en dus eventuele beperkingen.

Bovendien heeft Jaap aanzienlijke ervaring als presentator, dagvoorzitter en interviewer. Hij heeft diverse televisieprogramma’s gepresenteerd, waaronder talkshows zoals Jongbloed & Joosten, misdaadprogramma’s zoals Crime Time en Deadline, maatschappelijk geëngageerde concepten zoals Vermist en Opgelicht, nieuwsprogramma’s zoals EenVandaag, en televisieportretten zoals Het Mooiste Meisje van de Klas. In deze rol toont hij zich als een vriendelijke, nieuwsgierige, maar ook kritische presentator. Dankzij zijn expertise op het gebied van vitaliteit heeft Jaap op tal van plaatsen mensen geïnspireerd om actiever te worden, ongeacht hun leeftijd, variërend van jongeren tot senioren. Hij heeft zijn ervaringen gedeeld en de laatste wetenschappelijke inzichten over gezond ouder worden gedeeld met honderden leden van de ouderenorganisatie ANBO, de Nederlandse Spoorwegen en Nouveau tijdens verschillende webinars. Daarnaast heeft hij het land doorkruist om bij KBO-PCOB evenementen deel te nemen en heeft hij het personeel van het Rode Kruis aangemoedigd en gesteund.

Foto’s: Ruud Baan, William Rutten en Ashkan Mortezapour

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jaap Jongbloed

Wat klanten zeggen over
Jaap Jongbloed

Sprekers zoals Jaap Jongbloed

Jaap Jongbloed boeken?