Jaap Stockmann

Voormalig hockeykeeper Bloemendaal en Nederland

Sinds 2005 is Jaap keeper bij het Nederlands hockeyelftal en Hockeyclub Bloemendaal. In 2014 werd Jaap Stockmann uitgeroepen tot beste keeper van de wereld. Jaap is Europees kampioen en heeft de zilveren medailles van de Olympische Spelen en de Wereldkampioenschappen. Ook heeft Jaap 3 jaar meegedaan aan de Hockey India League, waar hij eenmaal werd uitgeroepen werd tot Most Valuable Player. Naast hockey op topniveau heeft Jaap in 2014 zijn bedrijf AdsToSport opgericht. Met deze ‘social entreprise’ ondersteunt Jaap de breedtesport in Nederland door sportverenigingen en -bonden duurzame inkomsten uit nieuwe bronnen te bieden.

"Talent is ondergeschikt aan innerlijke drive"

Jaap Stockmann begon als junior bij Hockeyclub Kampong en Hockeyclub Hurley voor hij bij HC Bloemendaal terecht kwam. Hier maakte hij in 2006 zijn debuut en al snel bleek Jaap een groot talent te zijn. Tijdens de Olympische Spelen van 2008 mocht hij als reserve doelman mee achter eerste keus Guus Vogels. Tijdens zijn eerste jaren bij Hockeyclub Bloemendaal behaalde Jaap Stockmann succes na succes. Met deze club won hij in het landskampioenschap in 2006, 2007, 2008, 2009 en 2010. Toen eerste doelman Guus Vogels stopte bij het Nederlandse team kwam Jaap in aanmerking voor de positie onder de lat. Hij wist zijn concurrenten te verslaan en is sindsdien eerste doelman. Hij kwam uit op de Olympische Spelen van Londen en ook op het WK Hockey in 2014 in eigen land waar de Nederlandse selectie tweede werd. Hij was hier een van de uitblinkers van het Nederlands team en werd uitroepen tot beste doelman van het WK. Dat jaar was hij zelfs de Beste doelman van de wereld.  Sinds 2013 is Jaap Stockmann ook doelman van de Indiaanse club Jaypee Punjab Warriors waarmee hij vierde en twee keer tweede werd in de competitie die wordt gespeeld als het hockey hier in Nederland stil ligt. Naast zijn sportieve carrière is Jaap Stockmann ook altijd bezig geweest met zijn maatschappelijke carrière. Zo heeft hij Commerciële Economie gestudeerd aan de Johan Cruyff University en studeerde hij Business Studies aan de Universiteit van Amsterdam. In 2018 kondigde Jaap aan te stoppen met zijn professionele hockey carrière.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Jaap Stockmann inhuren als spreker?

Jaap Stockmann is beschikbaar voor het geven van interviews, keepersclinics en presentaties. Hij vertelt graag over zijn sportieve en zakelijke carrière. Thema’s waarover hij spreekt zijn de weg naar succes, de combinatie tussen topsport en bedrijfsleven en de verschillen en overeenkomsten hiertussen.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jaap Stockmann

Wat klanten zeggen over
Jaap Stockmann

Sprekers zoals Jaap Stockmann

Jaap Stockmann boeken?