Jalou Langeree

Drievoudig wereldkampioene kitesurfen en powervrouw

Kitesurfster Jalou Langeree groeide op aan de Noordwijkse kust met een passie voor wind, water en het extreme. Kitesurfen is de sport die Jalou drie keer Wereldkampioene en zesvoudig Nederlands kampioene maakte. Jalou is de voorloopster op het gebied van gelijkheid tussen mannen en vrouwen in de topsport.

"Alles is mogelijk zo lang JIJ er maar in gelooft"

Jalou was de voorloopster op het gebied van gelijkheid tussen mannen en vrouwen in de topsport. Tot 5 jaar terug waren de verdiensten tussen mannen en vrouwen binnen het kitesurfen enorm. Jalou heeft destijds voor veel ophef gezorgd, maar wel met positief resultaat. Als je iets echt wilt is het mogelijk!

Na het beoefenen van vele verschillende sporten zonder succes vond Jalou op twaalf-jarige leeftijd haar passie in het kitesurfen. De sport was nog vrij nieuw in Nederland toen zij begon in 2002. Gelukkig had Jalou een oudere broer die haar de basis van de sport heeft aangeleerd. Na het afleggen van haar eerste meters op een kitesurf board was Jalou verkocht. Met elk zuchtje wind was zij op het Noordwijkse strand te vinden. In 2012 werd Jalou bekroond tot KSP Wereldkampioene in Maui in Hawaii. Drie jaar later veroverde zij opnieuw de titel. En ondertussen is zij maar liefst zesvoudig Nederlands kampioene. Daarnaast deed Jalou in 2016 mee aan het bekende televisieprogramma Expeditie Robinson.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Jalou Langeree inhuren als spreker?

Jalou verzorgt presentaties over motivatie, ambitie en vrouwenrechten in topsport en bedrijfsleven. Ze heeft altijd het heft in eigen hand genomen en dat heeft haar gebracht waar ze nu staat.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jalou Langeree

Wat klanten zeggen over
Jalou Langeree

Sprekers zoals Jalou Langeree

Jalou Langeree boeken?