Janneke van der Meulen

Roeister en voedingsdeskundige

Janneke van der Meulen heeft twee masters afgerond aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heeft haar studie altijd gecombineerd met verschillende bijbanen en commissies. En met sport. Topsport. Roeien. Eén van de lichamelijk zwaarste sporten die er is. En om dit alles vol energie, met succes en een glimlach te voltooien, weet ze dat ze snel moet herstellen. Supersnel. Daarom eet ze biologisch en plantaardig. ‘Het win-win dieet’. Haar ultieme doel: deelname aan de Olympische Spelen 2020 in Tokio.

"Er is een manier van leven en eten die het aller gezondste blijkt voor jou en die ook nog eens het allerbeste is voor aarde en dier"

Janneke rondde in 2011 twee masters af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heeft haar studie altijd gecombineerd met verschillende bijbanen en commissies. En met sport. Topsport. Roeien. Eén van de lichamelijk zwaarste sporten die er is. En om dit alles vol energie, met succes en een glimlach te voltooien, weet ze dat ze snel moet herstellen. Supersnel. Daarom eet Janneke biologisch en plantaardig. Dus nee, ze eet geen zuivel, vlees, vis of eieren. Zelf noemt ze haar manier van eten, ‘Het win-win dieet’. De grap is namelijk dat wat aller-aller gezondste voor jezelf blijkt, ook het allerbeste is voor de medemens, de dieren en de aarde. Win-win! Hoe leuk is dat? Dat je aan alles een positieve bijdrage levert? Janneke kan alvast verklappen: dat voelt heel goed! Naast sporten is haar grote passie schrijven. Het is haar manier om bij te dragen aan een mooiere wereld. Zo kan ze al haar kennis, kunde en ervaring delen. Hoe meer goed onderbouwde kennis we namelijk hebben, hoe makkelijker het is zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen lijf, leven en dus gezondheid. In 2014 bracht ze haar eerste boek uit, #SUPERSNELHERSTEL: Voeding voor succes. En in 2017 bracht Janneke alweer haar tweede boek EET-WIN-WIN uit. Verder traint ze iedere dag in voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Janneke van der Meulen inhuren als spreker?

In haar presentaties vertelt Janneke van der Meulen op prikkelende en inspirerende wijze over haar weg naar de Olympische Spelen van Tokio. Hierin vertelt zij met passie over het belang van vitaliteit, motivatie en doorzettingsvermogen als topsporter. Naast topsporter is Janneke ook schrijfster, consultant, voedingsdeskundige en trendwatcher. Vanuit deze ervaring is Janneke ook inzetbaar voor presentaties over duurzaamheid en innovatie. Wat eten we bijvoorbeeld in 2050 als we 10 miljard mensen op aarde zijn?

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Janneke van der Meulen

Wat klanten zeggen over
Janneke van der Meulen

Sprekers zoals Janneke van der Meulen

Janneke van der Meulen boeken?