Jeroen Bijl

Technisch directeur KNHB en voormalig Chef de mission van TeamNL

In 2018 was Jeroen Bijl Chef de Mission van de Nederlandse equipe tijdens de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. De voormalig volleybalinternational en Algemeen Directeur van PEC Zwolle weet mede door zijn bestuurlijke ervaringen als geen andere hoe het is om leiding te geven aan een organisatie. Momenteel is Jeroen Technisch Directeur van de Nederlandse Hockeybond.

e in Rotterdam geboren Jeroen Bijl is een voormalig volleybalinternational. Hij kende zijn hoogtij dagen bij de volleybalclub Piet Zoomers Dynamo en werd met deze ploeg vijf keer landskampioen en drie keer nationale bekerwinnaar. Het was dan ook geen verrassing dat Jeroen werd uitgenodigd voor het Nederlands volleybalteam. Als speler van het Nederlands volleybalteam kwam hij tot 57 interlands en maakte hij onder andere deel uit van het team dat in 1993 zilver won op het Europees kampioenschap in Finland. Na zijn carrière als topsporter studeerde Jeroen af aan de Universiteit van Amsterdam met de opleiding Bestuurskunde. Mede door zijn ervaring in de topsport alsmede zijn universitaire achtergrond schopt Jeroen het in 1998 tot Algemeen Directeur van PEC Zwolle. Onder het bewind van Jeroen ging het Zwolle niet alleen sportief erg goed af, maar werd er ook een stevig financieel fundament gebouwd en werden de eerste stappen richting de bouw van het nieuwe stadion gezet. Na zijn periode als Algemeen Directeur was Jeroen nog trainer bij zijn oude volleybalclub Piet Zoomers Dynamo, waar hij met een jonge, talentvolle lichting de finale van de play-offs haalde. Vanaf 2005 is Jeroen al werkzaam voor het NOC*NSF waar hij diverse functies heeft bekleed zoals Manager Unit Topsport, Chef de Mission bij de Europese Spelen in Baku en assistent Chef de Mission bij de Olympische Spelen van Beijing, Vancouver, Londen, Sotsji en Rio de Janeiro. Tijdens de Olympische Spelen van Pyeongchang fungeerde Jeroen voor het eerst als Chef de Mission en dus als eindverantwoordelijke voor de Nederlandse atleten. Sinds 2018 is Jeroen Technisch Directeur bij de Nederlandse Hockeybond.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Waarom Jeroen Bijl inhuren als spreker?

Jeroen is inzetbaar voor presentaties waarbij hij de link legt tussen topsport en het bedrijfsleven. Onderwerpen als het selecteren en vormen van een team, leidinggeven, samenwerken en ambitie komen aan bod in de presentaties. Jeroen zijn presentaties geven een bijzondere indruk in de wereld van de topsport, zowel qua structuur en organisatie als wel de cultuur.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jeroen Bijl

Wat klanten zeggen over
Jeroen Bijl

Sprekers zoals Jeroen Bijl

Jeroen Bijl boeken?