Jesse Mahieu

Voormalig hockeyer

Jesse Mahieu is een voormalig hockeyer. Hij speelde vijftig officiële interlands voor de Nederlandse hockeyploeg. Hij nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen en won bij die gelegenheid een zilveren medaille. In februari 2013 bekende Jesse Mahieu in Het Parool dat hij in oktober 2012 een positief was getest en daarna verklaarde Jesse partydrugs in de zomerstop te hebben gebruikt. Op dit moment is Jesse Mahieu redacteur bij RTL Late Night, eerder was hij redacteur bij Holland Sport.

"In principe ben ik tegen alle principes"

Jesse Mahieu is een voormalig hockeyer. Hij speelde vijftig officiële interlands voor de Nederlandse hockeyploeg. Hij nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen en won bij die gelegenheid een zilveren medaille. De verdediger maakte zijn debuut op 1 mei 2002 in de oefeninterland Duitsland-Nederland. Jesse Mahieu speelde achtereenvolgens voor MHC Best, Oranje Zwart, Nijmegen en Pinoké. Met die laatste club werd hij als aanvoerder tweemaal landskampioen 2003 en 2004 en won de European Winners’ Cup in 2003 en 2007 als ook de Europa Cup I in 2005 in Amsterdam. In de aanloop naar de Champions Trophy van 2005 in Madras verloor hij zijn plaats in de Nederlandse selectie. Na herstel van een steekwond, opgelopen in februari 2006 voegde hij zich weer bij de nationale selectie voor het WK 2006 in Mönchengladbach. In 2007 speelde hij competitie voor Central Hockey Club in Kaapstad. In februari 2013 bekende Mahieu in Het Parool dat hij in oktober 2012 een positieve test had gedaan op cocaïne en MDMA. De test werd vroeg in de competitie afgenomen. JesseMahieu verklaarde de partydrugs in de zomerstop te hebben gebruikt. Hij aanvaardde een jaar schorsing en liet zijn contract bij Pinoké per direct ontbinden per oktober 2012. Jesse Mahieu keert niet meer terug in het profhockey. Tijdens zijn profcarrière is hij betrokken als redacteur voor Holland Sport. Ook is hij redacteur sinds de oprichting bij RTL Late Night. Onlangs nam Jesse deel aan Sportmonologen tijdens de Parade  in 2014 en in De Kleine Komedie in 2015 waarbij voormalige topsporters een monoloog over hun leven houden uiteenlopend over onderwerpen als overwinnen, falen, grootse prestaties en diepe teleurstellingen.

Toon meer

Krachten van de spreker

Hoogtepunten

Video afspelen

Waarom Jesse Mahieu inhuren als spreker?

Jesse Mahieu is beschikbaar voor hockeyclinics, presentaties en voorstellingen. Zo stond hij in 2015 op de Parade en in de Kleine Komedie met zijn Sportmonoloog. Jesse spreekt over hoge pieken en diepe dalen tijdens zijn carrière.

Spreker in beeld

Wat klanten zeggen over Jesse Mahieu

Wat klanten zeggen over
Jesse Mahieu

Sprekers zoals Jesse Mahieu

Jesse Mahieu boeken?